Träningen dag två

Igår var det Celina och Milliano som fick träna sig för Janne.

Mille red jag först. Började med grunden. Lösgjordheten och formen. Att han sökte sig framåt ner och tog stöd i den låga formen. Jobbade igenom honom och successivt ökade samlingsgraden. Red skolor i både trav och galopp. Piruettarbete där det blivit otroligt mycket bättre sen i höstas. Tog till och med varsin helpiruett åt varje håll. Avslutade passet med Passagearbete också. Han kändes ganska mjuk och fin!

Celina som gick även första dagen var lite på tårna för allt snöras. Så på henne var första delen av träningen mest inriktad på att hon skulle slappna av och mjukt bjuda fram och bära sig själv. Hon blev ganska fort avspänd och riktigt fin. Sen tog vi piruetterna och hon gör ganska bra helpiruetter åt båda hållen :) Sen blev det lite trav igen med passagearbete med övergångar ner till piaff och lugnt fram igen i passage. Kul att hon är i sådan träning igen att hon gör allt :)

Idag har det varit lite lugnare pass för hästarna och Mille har vilat helt. Nu ska jag försöka knåpa ihop en veckoplanering innan kvällspasset....

En bild från 2009, jag och Nero i Falkenberg

Kommentera här: