MsvB5

Dagens övningar började nästan lika tidigt som igår. Vi gick upp halv sex och åt frukost för att hinna till stallet till halv sju. Fodrade, borstade, flätade och på med utrustningen. Hade starttid 08.24 så Mia-Lisa började gå med Mille 07.25. Jag satt upp 07.35 skrittade några varv innan jag började värma. Travade i lite lungt tempo för att komma igång lite. Började flytta honom i skänkelvikningar åt båda hållen för att få honom lite smidig. Varierade även mellan volt och fyrkanten för att kunna böja och lossa. Fortsatte i galoppen med öppnor på långsidorna för att han skulle böja sig och få lite mer samling. Red även lite serpentiner och volter för att behålla balansen i den förvända och kunna lossa lite mer. 

Skrittade lite och tog sen traven. Började i skritten med att ha en aktiv skritt så han lättare skulle komma igång i den samlade traven. Red skolorn i båda varven och några längningar. Gick sen ner i skritt och gjorde några bakdelsvändningar och ökad skritt. Fortsatte i galoppen och jobbade med galoppkvaliteten. Gjorde halvbågarna som de ingår i programmet. Tog några byten och serien i vart fjärde. 

Skrittade lite och vi tog av benskydden. Red lite till i traven för att hitta känslan och sen gick vi ut till banan. 

När jag skulle gå in i ridhuset blev han rädd för dörren och tog ett hopp rakt upp. Stark inledning. Sen var han lite spänd och tittig när jag red runt banan men släppte det när vi kom in i programmet. Inledde bra men fin halt och längning. Skolorna var den svaga punkten även idag men 6 på både öppnor och slutor. Skritten ok. Lite oengagerad i ökade skritten. Galoppen väldigt fint flyt och stadig!

Slutade på 66.3% så det var vi riktigt nöjda med! Speciellt det fina galopprogrammet :)


Kommentera här: