0 Läs mer >>
Tjohoo!
Vi tjänade en timme i morse allihop, det är bra.
För vår del innebar det att vi kunde släppa ut kl 7 men ända ha hunnit sova 7½ h trots att jag inte var hemma förrens 12 igår.
(Btw Moa dina party party e bäst! Längtar till sthlm om två veckor.)

Back to imorse, började med fodring, täckesbyten, stallbandage av, beskydd/boots på. Utsläpp, mockning, göra fettobollshönät och sopa. Allt klart till nio. Det var ganska duktigt av mig och Mia-Lisa faktiskt.

Lite välbehövlig fika med en urgh inte god yoghurt men ibland får man ta sånt.

Höll i Eros när han klipptes.
Sen red vi på han och Badolein, hon börjar funka riktigt bra! Kunde galoppera på tygeln på en 18m volt idag i båda varv.

Sen var det lunch, fläskpankaka MUMS!

Klippa Nero, sen skrittade vi honom och Celina.
Insläpp och sen putsa det som hade använts för dagen.
Nu har jag chattat med en kompis i två timmar :P sen blir det kvällspasset i stallet för att avsluta med tacos och sängen.

Hoppas ni har haft en bra helg, det har jag :)

Söndag söndag!

0 Läs mer >>
Jag satt vid datorn och skrev ett ordentligt inlägg. Inte bara mms.
Händer ganska mycket just nu som gör att tiden bara rusar iväg och jag har minst 4 timmar för lite varje dag för att hinna med allt jag själv hade velat. Men det är den verklighet jag lever i och då får man acceptera eller ändra livsstil och jag väljer att acceptera.

Det är nu 10 veckor sedan jag började höstterminen på min utbildning kvalificerad försäljning andra året. Första kurserna var Strategisk försäljning och Ekonomisk analys. Båda väldigt roliga men ganska tuffa. Hade tenta igår i Ekonomisk analys som gick bättre än förväntat. Jag (tror) jag kom ihåg allt på rätt sätt men brukar alltid ha något litet fel. (Hoppas jag inte hade många fel). Även förra fredagen var det tenta men då i den andra kursen, strategisk försäljning. Den var helt sjuk. Jag började vid nio och var klar fem över halv 10. Fråga inte vad som hände för det vet jag inte men jag kom in i ett riktigt "flow" och körde bara på. Hoppas den gick bra för där kändes det som att jag hade koll på allt utom en av 17 frågor.

Men skolan är inte allt häri livet. Finns politik också. Just nu vankas det budget både i nämnder och kommunfullmäktige. Inte helt enkelt att skriva ett förslag på budget och dessutom göra det i tid. Skäms Sofia men så är det.

Har även en grej på g som jag vet mer om det blir något eller inte på onsdag. Ska bli spännande.

Mina kära hästar får vi inte heller glömma bort. Vad skulle livet vara utan hästar? Meningslöst och tråkigt såklart! I alla fall för mig. Desto äldre jag blir, desto mer förstår jag hur mycket mitt liv kretsar krig dessa underbara djur och hur mycket jag är beredd att jobba för att det ska vara så :)

Celina ligger i hårdträning och jag jobbar egentligen mest med mig själv. Att jag ska vara så konsekvent att träningen går framåt för hon är den typen av häst så rider man som man ska (lättare sagt än gjort) så går hon bra.

Nero rider Mia-Lisa för tillfället och dem två ihop ser alltid bra ut. Även om den gamla herrn för tillfället verkar lite mer laddad än vad vi vill.

Badolein min flygande holländare alt holländska prinsessa blir också bättre och bättre. Nu kan vi gå i det tempo jag vill på det spår jag vill, oftast.

Lilla Loppan har haft ett brak, ofrivilligt men dock. Innan dess har jag skrittat och travat i ridhuset både på lina och med ledare en gång var. Jag har även ridit i boxen utan problem. På måndag återupptar vi inridningen och jag tror det kommer gå bra.

Det var läget just nu tror jag och jag kommer försöka blogga oftare de kommande veckorna när jag ska göra min LiA (Lärande i Arbete praktik från skolan) med Mia-Lisas företag....

Ska även skriva om DRESSYR CLINIC på ridskolan i Lövhult, Nässjö Ridklubb!
Jag och Celina var med och det var jätte kul att få vara med. Fantastiskt att det kom så mycket folk och den trevliga stämningen. Många glada och intresserade barn blir man alltid inspirerad av!

Nu är det dock dags att gå ut till stallet igen för att kvällsmocka och fodra.

Trevlig helg, sup och svälj inte för mycket ;)

Var ett tag sen....

0 Läs mer >>

bild1293 (MMS)

Håller på att skritta av Celina. Först varmed vi upp i trav på fyrkanten, någon volt och bytte varv ofta för att komma igång och leda upp oss. Sen samma tänk i galopp men la till bågar på långsidorna för att mjuka upp sidorna mer. Tänkte också mot piruett vändning i hörnen för att få igång bakbenen. Ett varv i skritt och sen fortsatte med galoppjobb. Växla mellan förvänd och rättvänd galopp på volt. Jag krävde att hon skulle forma sig i kroppen utan att böja halsen eller tappa en bog. Skrittade lite igen och sen på traven. Jobbade med öppnor och slutor, med övergångar. Hon gick väldigt bra!

Håller på att skritta...

0 Läs mer >>

bild1290 (MMS)

Vissa har det bra!

Vissa har det bra!

0 Läs mer >>

bild1286 (MMS)

Nu när det är höst får man tänka på att klä sig ordentligt. Själv har jag handlat på Intersport idag. Underställ och den nya fina mössan. Så kom ihåg att klä på er ordentligt!

Nu när det är höst få...

0 Läs mer >>

bild1275 (MMS)

Aptitligt? Men det går fort och är mat iaf:p

Aptitligt? Men det gå...

0 Läs mer >>

bild1274 (MMS)

Lyckad dag i Nybro! MsvB4 65.65% med Celina

Lyckad dag i Nybro! M...

0 Läs mer >>

bild1272 (MMS)

Celinas nyklippta hals när vi skrittar fram...

Celinas nyklippta hal...

0 Läs mer >>

bild1269 (MMS)

Nu märker man att det är höst på riktigt. Det är kallt, jag har underställ, hästarna tjockare täcken och bilen måste skrapas på morgonen. Det märks även på hästarnas vinterpäls, Celina klipptes för andra gången idag. Nu blir det ett lösgörande pass för damen som ska tävla på söndag. Hade även höstens första tenta idag. I sälj, gick på 35 min, 17 frågor. Kändes som någon sorts rekord. Vet inte vad som hände men fokuserad var jag och fort gick de:p

Nu märker man att det...

0 Läs mer >>

bild1266 (MMS)

Även Nero har fått nya fina benskydd.

Även Nero har fått ny...

0 Läs mer >>

bild1265 (MMS)

Har köpt nya skydd till Celina, proffesionals choice SMB II. Vet inte om det syns på bilden men de är lila:)

Har köpt nya skydd ti...

0 Läs mer >>

bild1264 (MMS)

Första passet med Badolein på en vecka. Hon gick super! Ett och annat har fallit på plats och hon var verkligen positiv idag:D

Första passet med Bad...

0 Läs mer >>

bild1255 (MMS)

Celina äter nöjd sitt ensilage efter morgonens pass. Vi jobbade med skolorna i trav och seriebytena i galopp. Hon gick bra!

Celina äter nöjd sitt...

0 Läs mer >>

bild1251 (MMS)

Dagen inleds med stallarbete. Är ledig från skolan pga älgjakten så det blir en heldag i stallet och kanske lite plugg...

Dagen inleds med stal...

0 Läs mer >>

bild1248 (MMS)

Att rida Nero på utebanan var rätt skönt efter att åkt fram och tillbaka till Varberg. Träningen var suverän men att sitta i bil blir man både trött och stel av... Att han dessutom gick bra gjorde ju inte saken sämre;)

Att rida Nero på uteb...

0 Läs mer >>

bild1243 (MMS)

On the road again. Denna gången på väg hem. Celina gick helt super idag. Vi ska fila lite på piruetterna och hoppas det ska finnas någon St.George innan säsongen är slut...

On the road again. De...