1 Läs mer >>

Idag var det Janneträning igen :-)

Så här såg Salai ut:

https://cdn3.cdnme.se/2399401/7-3/pic_517ebf0de087c3197171ffdd.jpg" class="image">

Bildbomb

0 Läs mer >>

Idag var det tävling med Milliano igen. I Skara, LA4 och MsvC1.
LA var första klassen. På framridningen var han ganska avspänd och fin. Hade en bra känsla. Sen inne på banan blev han lite mer spänd och tittig. Fick jobba en del för att hålla ihop honom så det blev lite för låg i formen här och var. Dessutom några kostsamma missar. Blygsamma 58%

Men till nästa klass laddade vi om. Noggrann framridning där jag försökte plocka fram lite mer men avspänt. Bra känsla. Sen inne på banan började han titta lite men blev kvar mer hos mig och fortsatte lyssna. Bara någon lite miss annars flöt det på riktigt fint. Dessutom tyckte domaren det såg riktigt bra ut och att jag red honom jätte fint :-)

Så vi fick 72,234% och slutade på 3e plats!! Dessutom kval 2 till MsvB fixat.

72,234%

0 Läs mer >>

Blogg appen är knäpp. Vissa dagar fungerar den inte alls. Tråkigt när det blir så flera dagar i rad. Ibland hinner/orkar jag blogga från datorn. Men mest blir det från mobilen. Som kräver att appen ska fungera :(

Kanske skulle byta bloggportal?!

Hela kvällen idag blir det kommunfullmäktige. Har ridit Celina och Seb bara idag. Ibland blir det så. Mille och Wilma har vilodag.

Knäpp

0 Läs mer >>
Idag flög allt på i en hejdundrande fart. När våren gör intrång och minusgraderna flyr blir allt så mycket mer lättarbetat. Det gillas.

Vi började som vanligt kvart i sju med morgonfodring och utsläpp. Fortsatte med mockning och packa ensilage och hänga ut alla nät. Det var klart till kvart i nio så fikat blev lite tidigare. Det i sin tur gjorde att vi kunde börja rida tidigare. Och den extra tiden tog vi vara på vill jag lova. Sex hästar ridna fram till insläppet vid två. Jag red Milliano, Celina och Wilma, Mia red Salai, Eros och Badolein och vi vågar knappt säga det men vilka fina hästar vi har. Speciellt när de väljer att gå bra allihop på samma dag :-D

Med det klart tog vi lunch och Mia åkte och jobbade. Jag fortsatte hemma med att rida Seb som också gick bra. Därefter fortsatte jag med att packa allt ensilage till imorgon och putsa alla träns innan kvällsmockningen och kvällsfodringen. Skönt att få så mycket gjort på en dag och ändå vara klar till åtta :-)

I helgen var jag iväg och tävlade med Mille igen. MsvC1. Det gick sådär. Han var fin på framridningen, mjuk och avspänd men ändå vaken och spänstig. Men inne på banan blev det mer ömsom vin, ömsom vatten :-S Många tråkiga missar, men väldigt fin däremellan, 3 åttor, 1 tvåa, 2 fyror, några femmor och sexor men resten sjuor. Slutade hursom på 61,277% och sista placerad som nr 10 :-) Kul med placering och BRA dömt.

Nu tar vi nya tag till nästa helg. Men först ska denna veckan klaras av och det inleds med att duscha och krypa till kojs ;-)

Bra dag

0 Läs mer >>

Idag var det härligt ute. Till och med ljummet i vinden!

Idag blev det vanliga dressyrpass. Celina var lite vild men gick bra. De andra gick bra oxå.

Har även gjort stallet som vanligt.

Vårvärme

0 Läs mer >>

I fredags fungerad inte blogg.se. Jag vet inte vad som var fel men inget fungerade så igår testade jag inte ens.

Men denna helgen har flutit på i en mystisk rytm. I fredags red jag och en kompis ut igen. Skönt är kanske fel ord eftersom det både blåste och regnade :(

Igår tog vi det lite lugnare hela dagen. Och idag har jag ridit tre. Ska ut strax igen....

Skickar med ett vårtecken från trädgården

Hela helgen

1 Läs mer >>

Idag var det Janneträning här hemma. Så blev några bilder...

 

Bildbomb från träning

0 Läs mer >>

Idag var jag och Seb på Lövhult och red när Mia-Lisa hade clinic om inverkan och hjälpgivningen på ridskolans teorivecka.

Riktigt kul! Dels var det en bra clinic men sen gick Seb riktigt bra :-) synd bara att fler inte kom. Men de som var där fick det desto bättre :)

Clinic

0 Läs mer >>

Idag blev det tre hästar ridna för min del.

Först Mille som gick ett basic-pass. Framme för hjälperna och loss. Han är inte riktigt riden som jag rider av de som haft honom innan mig. Så ibland när det varit något särskilt som en tävling eller hård träning repeterar jag grunden så att han ska bli trygg med mitt system. Fördelen tycker jag är att han blir mer som jag är van vid, men nackdelen är att man inte kommer till utveckling lika snabbt av rörelser/samling/tävling. Men förhoppningsvis på lång sikt vinner jag på detta upplägg. Det får tiden utvisa ;-)

Celina gick ett vanligt dressyrpass. Först uppvärmning och kolla av lydnad och bli varm. Sen jobba traven och galoppen, idag låg fokus på att variera samlingen i öppnor och slutor samt jobba med galoppsaxen som den är i StGeorge.

Wilma fick ett lite lugnare pass. Först på lina (longering). Sen riden en liten stund. Mjuk och fin :-)

Hos oss har vi dessutom en katt som har sin egen uppfattning om vad en mysig sovplats är....

Tisdag

0 Läs mer >>

Här är det vår i luften. Soligt och blåsigt så nu hoppas vi snön ger med sig. De som skoddes idag fick bli av med både broddar och snösulor. Blev dessutom bild på Badolein, Wilma och livsnjutaren Sixten

Måndag

0 Läs mer >>

Snygga

Fina ponnyn!

0 Läs mer >>

Vår duktiga ponny Seb var och tävlade idag igen. Han och Ella hjälpte sitt lag att ta hem segern i första omgången av division ett ponnydressyr. Tävlingen gick av stapeln i Mjölby. Traven var lite tveksam men mycket fint i skritten och galoppen. Kul!!

Lag-vinst

0 Läs mer >>

Idag har Celina och Mille varit och tränat för Bo Jenå i Mantorp.
Så nöjd med mina fina hästar <3<3<3

Träning

0 Läs mer >>

I påsken blev det massor med bilder. På Salai som varit anonym på bloggen ett tag. Mia red Celina lite så det fotades och även när jag red henne :)

Påsk

1 Läs mer >>

Vi har ju en ponny hemma nu som tävlas av en tjej här. Så här kommer lite bilder på dem. De tävlade för två helger sen och kom tvåa :)

SEB