0 Läs mer >>

Ibland går det inte riktigt enligt plan. Jag började dagen med att ha ställt klockan en timme för sent. På måndagar när stall 1 töms börjar vi 6 istället för 7 som de andra dagarna. Det hade jag dock glömt. Som tur var vaknade jag av att de andra tjejerna jag bor med gick upp. Ingen skada skedd mer än att jag fick kasta i mig frukosten : P

Annars idag har det flutit på helt ok. Många hästar att ta till walkern, till hagarna, att sadla upp och av, fodra till m.m. Jag börjar även lära mig fler och fler av hästarna nu. En bit kvar dock innan alla 83 som är här just nu sitter :)

Annars så kom det en svensk YR hit igår för att träna så jag har svenskt sällskap i huset. Jag börjar även lära känna de andra här bättre så allt blir trevligare då..

Nu blir det sömn för att orka gå upp imorgon ;)

Kram på er!

Ojsan

0 Läs mer >>

Min provisoriska torkställning

Tvätt

0 Läs mer >>
Här kommer en visning av hur det ser ut på min praktik, enjoy :)

Ridhussargen nytvättad:


Mellan uppsadlingen och ridhuset:
image description

Gången mellan stall 1 och ridhuset/uppsadlingen tagen under bilden på föregånde bild:
image description

Ridhuset från läktaren:
image description

Läktaren och Loungen:
image description

Dekorationen vid trappen upp till Loungen:
image description

En annan typ av vattenkopp än vi är vana vid, från stall 3:


Uppsadlingen och en duschplats bakom väggen:


Två platser med solarie, förvaring, duschplats 2:


Stall1:


Stall2:


Stall3:


Skrittmaskinen, vägen till hagar och utebanan och några av paddockarna:

Bilder

0 Läs mer >>

Blir kokt potatis, panerad fisk och remouladsås :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2399401/images/2012/pic_200473961.jpg" class="image">

Mat idag

0 Läs mer >>

Nu är min första vecka på Helgstrand Dressage avklarad. Det har varit både tufft och roligt. Väldigt nyttigt att se alla duktiga ryttare men samtidigt saknar jag Mia, Eddy, hemma helt enkelt. Inte så konstigt kanske...
Idag skrittade jag av en häst i 10 min, det första jag satt i sadeln sen jag kom hit. Mysko känsla. Att inte ridit på nästan en vecka alltså.
Men nu ska jag ner till de andra tjejerna och va lite social.

Helg snart

0 Läs mer >>

Ska ta en dusch nu och sen iväg med de andra tjejerna och äta sushi :) här är min hylla i kylskåpet:

Sushi

0 Läs mer >>

Har precis ätit, är lite piggare idag så ska gå ut och titta när de rider lite innan jag börjar igen....

Lunchblogg

0 Läs mer >>
Japp nu sitter jag här vid köksbordet igen. Nyheten idag var att jag handlat mat nu. Så nu finns det lite av varje, pasta, potatis, köttbullar, fiskpanetter (?), yoghurt, müsli, skinka, morötter, bananer, och lite annat smått och gott. Enda missen var att jag skulle köpa mjölk, helt vanlig mjölk som man dricker. Men nej då, jag kom hem med nåt mellanting mellan mjölk och filmjölk. Tänkte testa imorgon om den verkligen är ät (drick) bar :P

Själva jobbet idag var både bättre och sämre än igår. Började med att vara trött och seg i morse men sen kom det sig och efter lunchen blev faktiskt det mesta lättare. Fick även beröm från både hästskötarna och beridarna idag att jag jobbar bra, kan jobba och att de är glada att jag är här. Tänk siken himla tur att de inte vill skicka hem mig ;)

Idag regnade det även här, vilket jag förstått via FB att det även gjort en del i Sverige. Men det gjorde inte så mycket ändå. Det mesta är ju inomhus här :P

Blev även trampad lite lätt idag av en av hästarna så har lite ont i vänsterfoten :( inget farligt men lite störande.....

Det jag gjort idag då är att ta hästar till och från walkern, borsta och sadla på, sadla av och duscha, skifta hästar fram och tillbaka, släppa ut och ta in, fodra, byta täcken, sopa, mocka hagarna, fixa hönät till en transport, gå med två hästar i ridhuset (vilket gjorde att jag hann titta lite :P)....Det tror jag var det hele :-O

Kom även på i morse att jag kanske inte skriver så speciellt intressant men men ni brukar ju stå ut.... Jag ska försöka bli bättre på att skriva mer intressant, i alla fall när det är något intressant som just nu ;)

men nu blir det sängen igen! XOXO

Onsdag 25/4

1 Läs mer >>

Nu vart det färdig jobbat för idag. Min plan nu är att duscha och kolla på mästarnas mästare på datorn. Efter lunchen har jag gått med en häst, duschat av några, hjälpt till att fodra, bytt täcken, sopat och skurat golvet i sadelkammaren, mockat ridhuset, och dessutom precis innan jag var klar fick jag beröm av Anna B som är beridare för att jag jobbar bra :) det ska jag leva på tills jag somnar ikväll ;)

Beröm

0 Läs mer >>
Har just ätit lunch och ska strax gå ut igen för de sista 2½-3 h idag.

Började vid 7 idag med att ta en häst till walkern och sen hjälpa till att mocka, halma och sopa stall 3 & 2. Fortsatte med morgon möte, först i stallet, sen i källaren och sen lite till i stallet. Jag hängde inte riktigt med på allt (som sas på danska) men det mesta gick bra plus att vi fick frukost idag :)

Resten av fm har gått åt till att första ta ut hästar till hagarna, borsta, sadla upp, duscha av osv. Passade även på att titta lite i en minut runt 11 och det är trevligt att se så mycket fina hästar och bara bra ridning :)

Nu tror jag det blir mer sadla upp och av, fram till allt är klart för idag.... Vi hörs....

Tisdag 24/4

0 Läs mer >>

Ja det blev en hel del gjort igår. Dagen började kl 6 och då skulle stall 1 mockas ut och halmas upp. Klart det var jobbigt men det var inte värre än hemma. Sen rast så man kan äta. Efter det hjälpte jag resten av dagen till med att sadla upp och av, ta hästar till och från walkern, och annat lite av varje. Hade lunch förstås från halv 1 en timme. Slutade sen vid strax efter 17. Det var ganska tufft men jag tror jag kommit in i det ok. Nu är det frukost igen så börjar jag vid 7. :)

Lång första dag

1 Läs mer >>

Tre hästar lyckades jag se ridna. Inte illa för första dagen :) Man blir verkligen sugen och peppar själv <3 en yngre spänstig sak, en äldre välutbildad och en super fin 7-åring. Nu blir det lugnt igen. Imorgon börjar jag sex och då ska iaf ett av stallen tömmas helt. Då kommer jag sova gott sen... Här är en bild på mitt rum, passar på att visa nu när det är städat ;)

Fina hästar

1 Läs mer >>

Sitter på sängen som är min kommande veckorna. Har fått en snabb rundvandring i stallen m.m. Allt här är verkligen super fint. Men jag är rätt trött så det blir lite slöande och sen kolla lite när en av beridareleverna rider sin häst.

Framme

0 Läs mer >>

Nu ska vi bara in i hamn.

Strax framme i Danmar...

0 Läs mer >>

Gick upp vid 5 imorse för att hinna vakna och packa in i bilen innan jag skulle åka. Båten går nu vid 9, så ja hade tänkt åka ca kvart i 6 men kom iväg 6. Framme i Gbg strax efter 8 alldeles lagom. När jag precis kommit ut på vägen hemma fick jag dock börja lugnt och snällt, framför mig låg nämligen herr blå. Nu sitter jag i restaurangen och äter brunch

På båten

1 Läs mer >>

Här händer det grejer :) Jag har skaffat en iPhone så nu blir det lättare att blogga. Vilket passar bra för imorgon åker jag till Danmark och 5 veckors praktik hos Andreas Helgstrand :)

Ojojoj