0 Läs mer >>

bild1396 (MMS)

Middag fläsk och brunnabönor...

Middag fläsk och brun...

0 Läs mer >>

bild1395 (MMS)

En full kärra med bajs per sida blir det vid kvällsmockningen...

En full kärra med baj...

0 Läs mer >>

bild1394 (MMS)

Loppan är så duktig ridhäst! :)

Loppan är så duktig r...

0 Läs mer >>

bild1391 (MMS)

Hiss eller diss? Köpt skydd till datorn som oftast ligger oskyddat i min väska. Tyckte de va ganska snyggt:p

Hiss eller diss? Köpt...

0 Läs mer >>
Nu börjar det nalkas jul och många hästmänniskor önskar sig hästsaker. Jag har hittat en grej som jag skulle vilja ha men absolut inte behöver tyvärr. Nämligen Horseware Amigo Insulator Super Heavy, ett stalltäcke med 550g foder, brunt med beige kant. Det verkar jätte fint och jag gillar att Amigo Insulator täckena är så lätta och har så bra passform. Och nu mot jul är det aldrig fel med lite presentinspiration.

Visst ser det fint ut?



Önskelista till Jul

0 Läs mer >>
Igår var en lång dag i skolan, började kvart i nio och åkte hem vid fem. Inte skola hela tiden men ledningsgruppsmöte från 16.00-17.00 lite tråkigt att det inte var med en enda representant från näringslivet, kändes lite onödigt med möte då. Men men så blir det ibland.

Innan skolan var det stallet som gällde. När jag kom hem var det en snabbmacka sen stallet igen. Vad annars?

Red Celina ett halvslött pass. Eftersom det var träning i måndags blev det lite lugnare igår. Bara mjuka upp och kolla att grunderna och satt som de skulle.

Idag var jag ledig från skolan så började i stallet 06.30 som vanligt med fodring, utsläpp, mockning m.m. Vi var klara 10 i 9 och tog en snabbfika. Sen var det ridning fram till lunch. Började med Celina och tänkte ge tips på en bra övning för att få hästen mjuk och smidig i sidorna och lydig för hjälperna. Började trava under lättridning med en skrittövergång mitt på varje kortsida och en kort skänkelvikning in mot mitten följt av en kort skänkelvikning ut till spåret igen inann hörnet. Gjorde detta i båda varv för att mjuka upp henne, kolla av lydnaden och få upp värmen i både häst och ryttare. En ganska bra övning för att ryttare/hästar som har börjat träna skänkelvikningar upp till MsvA. Även hoppryttare har stor nytta av att hästen är lydig och smidig för skänkeln så det går att göra snabba svängar i omhoppningen.

Celina gick bra. Jobbade mest med galoppen men började med övningen ovan. Följt av uppvärmning i galopp med övergångar så fort hon lägger sig på. Fortsatte med att samla henne på volt genom att när jag fångade upp flytta henne i öppna och sen låta henne galoppera fram och en ny uppsamling i öppna. När detta fungerade i båda varv tog jag en snabb skrittpaus och fortsatte sen med öppnor och slutor i galopp. Ny paus och sen jobbade jag på volten igen med bytena. Så fort hon kändes bra bytte jag och när hon var fin igen byte. När detta fungerade red jag ett varv med byten i vart fjärde. Bytte varv, samma sak där med byten. När det fungerade ett varv med byten i vart tredje språng. Skrittade lite igen och avslutade med att jobba med piruettgaloppen och att behålla framåtbjudningen när man minskar volten ner mot en arbetspiruett. Gjorde även detta i båda varv såklart och varvade ner genom att lägga ner henne i trav och sträcka ut musklerna i överlinjen och samlingsmusklerna. Duktig häst. Detta var vårat bästa pass på ett bra tag :)

När hon var riden var det Badoleins tur. Hon var lite spänd i början för en ponny hade cirkus utanför ridhuset men när den hade skuttat klart blev Badolein fokuserad på ridningen igen- Då gick hon ganksa bra. Hon börjar komma in i träningen och förstå mer och mer!

Sen var det bara att kasta sig upp och duscha, kasta i sig lunch och upptäcka att kommunstyrelsemötet började en halvtimme efter vad jag trodde. Tog en lite paus framför datorn innan jag åkte in till stan för nämnda möte. (Sitter på KS just nu)

I kväll blir det till att putsa och rida Loppan innan kvällsmockningen och fodringen....

Just det, jag har ju haft väldigt ont i ryggen några dagar. Fick tips av Mia-Lisa att testa voltaren å gud vilken skillnad det blev!!! Nu sträcker det bara lite i ryggen i stället för att göra ont hela tiden :) Yippie!

Over and out, xoxo

Yippie!

0 Läs mer >>
Tänkte visa några bilder på en detalj som många dressyrryttare gillar lite extra, nämligen Pannbanden på träns och kandar. Mina favoriter är Otto Sumacher´s Swarovski modeller. Här är kort på några som jag tycker är extra fina:






Finns givetvis många fler snygga :P

Snygga detaljer

0 Läs mer >>
Just nu har jag så ont i ryggen att det känns som att jag ska gå av! Började när jag red träning med Celina innan för Janne. Som att någon höll en kniv mot ryggraden och vred om en gång per galoppsprång. Dessutom jobbade vi mest i galopp, aj aj... Sen när jag kom hem igen började det mer vara i musklerna mitt på ryggen och nu är det på båda sidor ryggraden precis nedanför skulderbladen ner till svanken.

Inte bra, men lida lite har väl ingen dött av ;)

Men men, träning var det ju. Dressyrträning för Janne med Celina. När jag började kändes de inte super för hon vilade igår och brukar var lite lång och dragig och inte jätte loss då men efter en metodisk uppvärmning med mest trav med täta övergångar till skritt + flytta henne fram och tillbaka så blev hon riktigt fin.
När väl träningen började tyckte Janne hon var bra men att jag i upptagningarna och halvhalterna skulle flytta henne lite i öppna när jag samlade upp för att få både samlingen och lösgjordheten på samma gång. Hon blev super duper fin!!!
Samma jobb i galopp och även där blev hon jätte fin i galoppen. Började sen med lite öppnor och slutor, med Intermediere saxen :-O :-D
Med lite finlir blev den också mycket bra.
Fortsatte med seriebyten, treorna först. Det gick sådär. Celina var superpigg (vilade ju igår pga stömavbrottet :( inte idealiskt om vi säger så) Men några fina serier blev det med byten i varttredje innan vi fortsatte med byten i vartannat språng. De var bättre men vi har haft bättre gånger :p
Avslutade med piruetterna som också var helt ok. Ska jobba på dem i vinter :)

Skolan i morse var bättre än förväntat. Strategisk marknadsföring med en väldigt bra lärare. Kursen kommer vara upplagd med först en föreläsning följt av grupparbete kring det vi gått igenom på föreläsningen!! Pasar mig utmärkt. Att jag dessutom kom i en mycket bra grupp gör inte saken sämre....

Nu blir det middag och sen duschen följt av sängen....
xoxo

Ryggont, träning och ...

2 Läs mer >>
Lagom till att vi har två världscupledare, Tinne i dressyr och Rolf-Göran i hoppning. Två medaljer från sommarens EM, Patrik Kittel brons i dressyr och Rolf-Göran GULD i hoppning. Har en utredare på uppdrag av regeringen tagit det första steget till att förbjuda ridning och körning av hästar. Det skall enligt denna begåvade utredare klassas som djurplågeri. Sveriges största hobby/fritidsintresse/sport för tjejer skall bli kriminaliserad.

Känn på den!

Utredaren föreslår att det första steget i kriminaliseringen av hästsporten skall införas 2014.

Då blir det till att flytta utomlands....

Regeringen vill förbj...

0 Läs mer >>
Kollade på blogg.se´s förstasida där det länkas till de topp 20 bloggarna just nu. En var till en tjej som ridit ett SM på b-ponny och kallar sig själv elitryttare. Kanske inte min  definition av en ELITIDROTTARE men kul att det går bra för henne! Tänk om det var så enkelt, alla som startar MsvB är elit, soft alltså. Kul också att jag då Har varit ELIT i över 11 år... Eller??

Jag var iofs topp bland ponny både b och d och dressyr och fälttävlan å konkurrenskraftig som ft-junior men direkt som senioreliten på storhäst är man ju inte! Har en bit kvar till GP om man säger så...

Men ska inte hänga upp mig på de nu, min dag blev lite skum. Strömmen gick vid 1, när Badolein var riden. Hon gick väldigt bra duktiga lilla hästen. Vi hade som tur var även hunnit laga lunchen. Svårt att laga mat utan ström. Så det blev att ta in alla vid halv två, blåste så in i norden då också. Sen fanns det inte speciellt mycket kul att hitta på så vi åkte in på julskyltningen i Nässjö. Den var bra :) Blev dessutom både fika och middag i stan!

Nu är det kvällsmockat och fodrat så jag ska kasta mig i duschen och be en bön att strömmen inte går när jag fortfarande har schampo i håret :p

Go natt och hoppas att alla haft en trevlig första advent i ovädret...

Förra året var det typ snö nu:

Inte sådär mycket men bilden är från 22/2-10

Hahaha

0 Läs mer >>

bild1383 (MMS)

Adventslunch med pannkakor och pepparkakor.

Adventslunch med pann...

0 Läs mer >>
Idag är det verkligen ruskväder, blåsigt och regn. Tur det finns täcken till hästarna. Är klar med mockning och fodring men fikade innan hönäten ska packas, får se hur resten av dagen blir....

Helst hade jag krupit upp i soffan med ett täcke över och tittat på film medan jag smuttade på en kopp varmchoklad ;)

Rusk

0 Läs mer >>
Ville sätta lite mer egen prägel på bloggen så nu har jag fixat översta bilden på mig och längst till vänster Celina, sen Zebbe, jag och längst till höger Nero! Får se om jag byter ut den sen :P

Ny bild

0 Läs mer >>
Jo men så att mmm...

Här har det blivit rejäl höst bara sådär. Blåsigt och regnigt och kallt! Väldigt kallt, och då menar jag inte temperaturen egentligen utan hur det känns. När det är fuktigt och blåsigt kan det förhållandevis vara ganska många plusgrader men ändå vara kallt. Tyckte igår det kändes som minus när det var 8+ bara för det blåste....

Denna veckan har varit full speed från början till nu. Dessutom sista veckan på praktiken så på måndag är det tillbaks till skolan. Det ska bli konstigt men förhoppningsvis två nya spännande kurser. Den strategiska marknadsföringen ser jag fram emot, läraren vet jag dessutom sen innan är bra. Den andra kursen däremot är jag inte lika förväntansfull inför. Affärsengelska, känn på den! Inte nog med att man ska kunna prata andra språk, vi ska kunna skriva bindande kontrakt på engelska när kursen är klar så jag kommer nog plugga mer än jag någonsin gjort :P

Har varit trött i två veckors tid också. Sovit för lite. Inte så att jag har gjort för mycket, snarare tvärtom! Men jag har gått och lagt mig för sent och då blir man seg tillslut även fast man inte gör så mycket... Måste fixa det så jag får lite fason på rutinerna och kan njuta av ridningen. Som de flesta vet så blir det inte superkul att rida när man är trött. Både glädjen och träningseffekten blir lidande om man inte har fullt fokus på ridningen när man sitter till häst, och ju tröttare man är desto svårare blir det att utvecklas. Igår funderade jag till och med på att allvarligt sluta helt. Vilket vore väldigt bakvänt eftersom anledningen till att jag har fullt upp är hästarna. Ja, även jag tycker ibland det är pest och allt är emot mig. DET får dock inte ta överhanden och bestämma över mitt liv. Motgångar har alla men framgång har bara de som kämpar sig till den. Om det nu skulle vara till någon tröst...

Jag kan jämföra med en reklam som går på tv nu. Den är för sluta röka. En kille inleder reklamen med att säga att han älskar att röka, speciellt första ciggen på morgonen, den efter middagen och den med kompisarna. Men de övriga 20 ciggen per dag ville han bli av med och sen börjar själva reklamen för nikotinsugtabbleter. Men hursomhelst, poängen i reklamen tycker jag är något att fundera över och faktiskt utvärdera sitt liv. Hur mycket av det vi gör, gör vi för att vi älskar det och tycker det är roligt? Hur många ridpass i månaden är roliga och hur många av passen går bra och utvecklar häst och ryttare? Är svaret mindre än hälften bör man allvarligt fundera på vad man håller på med.

Sen måste det inte nödvändigtvis vara så att alla pass som inte är roliga har gått dåligt. Ska man satsa på ridningen så måste man göra vissa saker. Men grundglädjen måste finnas. Gör den inte det ska man både för sin egen men framförallt hästens skull antingen se till att ridningen blir ett glädjeämne igen eller lägga av.

Lägga av är sista utvägen men om det ska vara värt allt slit måste det roligaste vi vet faktiskt också vara det. Har man kommit in i en dålig period måste man våga sätta sig ner och utvärdera läget. Vad är bra, vad är dåligt, vilka är mina svagheter och vilka är mina styrkor? Hur kan jag lägga upp dagen/veckan för att hinna med alla måsten men ändå kunna slappna av och njuta av hästarna och ridningen.

Det är inte säkert att det som fungerar för bästa vännen eller andra i stallet fungerar för mig. Våga bestämma sig för vad som fungerar för mig är en del i att komma ur en nedåtgående spiral. Kom jag in i en dålig-fas med fälttävlandshästarna var det bara rida ut i skogen två veckor, medan man analyserade hur ska jag lösa detta och vad behöver jag och min häst för att det ska gå bra.

Med Celina är det inte riktigt lika lätt att vara konstruktiv under tiden man försöker hitta ett sätt att vända trenden. Hon är inte direkt ett fan av skogen och vila gillar hon inte heller. Då gäller det att vara snabb istället. För med Celina är det både på gott och ont sällan hon som är problemet, det är jag. Bara en sån sak piggar inte direkt upp! Men då får man tänka tvärtom. Istället för att få ännu mer press och krav får man helt enkelt acceptera läget. Det är tufft just nu och då vara så hård mot sig själv att man släpper på kraven ett tag. Det betyder inte att hon inte ska jobba men man får ta passen som de kommer och rida så man själv klarar att göra ett bra jobb. Tex idag skrittade jag 20 min och jobbade i 20-25 min istället för att skritta fram tio och jobba i 40 min.

Går det inte som man tänkt får man helt enkelt ändra planen. I mitt fall blir det att gå och lägga mig tidigare, vad blir det för dig?

Jag och Zebulon på en hopptävling i Eksjö 2009. Då hade jag ingen aning om att jag idag enbart skulle rida dressyr. Men jag visste inte heller att jag skulle ha debuterat MsvA på över 60%

Höstrusk och utvärder...

0 Läs mer >>

bild1379 (MMS)

Jag i skjorta och väst från H&M. Smink från LR Health & Beatuy systems.

Jag i skjorta och väs...

0 Läs mer >>

bild1374 (MMS)

Mitt i budgetdebatten

Mitt i budgetdebatten