0 Läs mer >>

Red Milliano för Sissi Lilja idag. Han gick väldigt bra fina pållen!! Vi började i uppvärmningen med att hitta bjudningen och mjukheten. Jag ska vara noga med att han är loss och svarar. Han får inte själv falla inåt i volter och böjda spår.

Det ska även gå att variera både tempot och takten utefter hur jag vill ha det. Mille blir även mycket mer fokuserad om man hela tiden sysselsätter honom :)

Avslutade passet med att rida igenom msvC2. Det gick ganska bra. Fortfarande flera saker som måste slipas på för att kunna visa upp programmet på ett bra sätt. Men idag kändes det som jag hittade programmet lite, nu ska det bara slipas lite.

Första starten är planerad till en clear round dressyr uppe på Sissis anläggning i Mantorp 10/11 i just msvC2.

Träning med Mille!

0 Läs mer >>

Sitter på kommunfullmäktige möte igen. Har faktiskt saknat politiken under min tid i Danmark. Inget jätte speciellt idag men nästa möte i slutet på november är budgetfullmäktige som håller på från åtta på morgonen :-) då blir det debatt kan ni tro!!

Hände massor i helgen. Var med på tävling båda dagarna. Först Eros och sen Salai. Fina bilder på Eros och Salai debuterade msvb3 på 64.167% riktigt bra av Mia ;-)

Får uppdatera mer när det blir mer ledig tid. Nu debatteras vindkraft igen, spännande...

Möte

0 Läs mer >>

Tror Mille är rätt så nöjd i sin hage, vad tror ni?
(Även Salai ser ut att gilla)

Hage!

0 Läs mer >>
Än så länge idag har hästarna hunnit vara ute, stallet fixat. Jag har ridit båda mina och Mia två + longerat en. Jag är hemma nu på em så passar på att använda tiden till något vettigt, nämligen putsa allt läder och städa i stallet. Inga stora grejer men sånt som måste göras ibland :)

Städar

0 Läs mer >>
Har nu varit hemma i fyra dagar och är typiskt nog på väg att bli sjuk. Hoppas det bara är lite och snabbt övergående men man vet aldrig. Näsan rinner och tinningarna spänner oroväckande för att bli helt igenkorkad. Men nog om det tråkiga. Sen jag kom hem har Celina njutit, hon gillar att vara hemma igen och Mille tror jag har fattat tycke för sitt nya hem. Celina vill verkligen gå ut på morgonen och man ser på henne att hon lyser upp när hon är i hagen. Även Mille gillar sin hage och att få vara ute fler timmar än i Danmark. Att man dessutom har sällskap ute av andra hästar hela tiden uppskattas.
 
I helgen red jag på egen hand och fick lite småtips av Mia. Nu i dagarna två har båda hästarna tränat sig med mig i sadeln för Janne. Och gud så bra Celina gick. Hon var så fin både igår och idag. Mjuk och smidig. Fin takt och harmoni och gjorde allt på ett bra sätt. Dessutom på träns och knappt någon drivning alls. Med Mille fick jag igår först rida lite själv så Janne skulle få en liten bild av hur han arbetade och hur han använde sin kropp. Allt för att kunna hjälpa oss på bästa sätt och hjälpa mig att hitta ett bra och utvecklande sätt att rida Mille. Fantastisk tränare jag har. Igår var det lite nytt ändå så Mille gick bra men mest hitta varandra pass. Idag däremot var han riktigt fin och jag känner mig mycket positiv till framtiden med den hästen <3
 
För övrigt ska jag börja ha träningar både hemma på gården och ute hos elever så vill du eller vet du någon som letar träning i dressyr/hoppning/markarbete så tveka inte att höra av dig!! Både ponny och hästekipage är välkommna på alla nivåer från grundläggande upp till Msv. Det är bara höra av sig så kan vi tillsammans ta fram en plan som passar just dig och din häst/ponnys mål och föruttsättningar.
 
Bild på Mille från träningen idag. Suddig men hyfsad ändå

Två dagars träning

1 Läs mer >>

Har precis ätit middag, ska duscha och sova. Imorgon blir det upp tidigt för att hinna ha hästarna ute innan de andra börjar vid 7. Själv jobbar jag inte imorgon. Jag ska packa alla mina saker. Sen kommer min far vid ett och då ska jag rida båda hästarna så han får se :-D efter det blir det att packa ut alla saker vi kan packa ut imorgon.

På fredag ska jag rida båda hästarna och sen åker vi från Helgstrands halv ett...


Idag red jag lektion med Celina för Anna och det gick super. Hon var verkligen jättefin. Det märktes att det börjar bli skillnad :-) red serier, bra piruetter, skolor och passage :)

Igår red jag lektion med Milliano för Anna och han var också fin! Red skolor, byten, piruetter, passage m.m :-)

Verkligen glad för mina fina hästar som går så bra!!!

Näst sista kvällen

0 Läs mer >>

Det var väldigt skönt i fredags kväll att veta att jag inte behövde ställa något alarm till idag. Istället för skrittmaskin så fick jag med dem imorse och istället för hage på morgonen fick de vara ute på eftermiddagen. Men imorgon blir det skrittmaskin innan 7. Men hage på em. Eventuellt får de vila imorgon men de kändes så pigga idag båda två så det blir nog vila måndag för den ena och tisdag för den andra. Men vi får se det imorgon.

Celinas före ägare hälsade på idag och det var riktigt kul att träffa henne igen. Hon tyckte det var roligt att träffa Celina igen och tyckte hon såg sig lik ut :-)

Nu blir det sägen för min del. Trevlig lördagskväll på er!!

Ledig lördag

0 Läs mer >>

Red lektion med Celina idag. Och jag kunde verkligen börja känna skillnaden nu. Lagom till jag ska hem. Typiskt, hade nog egentligen behövt vara kvar sex månader till för att befästa förbättringarna men jag ser det positivt. Nu vet jag lite mer vad det är jag letar efter och har mer styr på hur jag ska ta mig dit :) Fina Celina <3

Mille bara joggade idag efter två hårda teäningsdagar.

Själv har jag linimentat mig med Aloe Heat och det värmer gott i axlar och ryggslut...

Förändring

0 Läs mer >>

Så nu är båda hästarna ridna....

Med Mille red jag lektion idag med. Värmde upp själv och sen börja vi med traven. Mjukheten, samlingen och lite ökningar. I början får jag verkligen jobba för att han ska böja sig och bli lösgjord. Han är ganska lätt att samla så samlingen kommer oftast av sig själv. Och kul att rida lite längningar med :)

I galoppen jobba vi först med slutorna, sen bytena och sist piruetterna. Traven gjorde nytta så skolorna blev bra. I bytena ska jag bara koncentrera mig på en sak i taget så flyter serierna som ett rinnande vatten. Piruetterna börjar bli bra men jag måste förbättra känslan där :)

Celina har jag joggat nu efter jobbet och hon kändes fin men som det var lagom att bara kolla av allt idag.

Imorgon är planen att rida lektion med Celina och jogga Mille.

Bra träning

1 Läs mer >>

Nästa fredag 12/10-12 åker jag hem igen. Lämnar Helgstrand Dressage bakom mig. I alla fall som arbetsgivare. Förhoppningsvis kommer jag åka tillbaka för att träna men det är inget planerat eller bestämt ännu. Båda hästarna följer såklart med hem och jag ska göra några starter på båda i höst.

Åka hem!! :-D

0 Läs mer >>

Idag fick jag följa med en av ryttarna och hämta en ny häst :)

Jobba till ett och sen red Mille för Anna B. Får super hjälp, det är riktigt bra!!! En av de andra ryttarna red Celina så jag skulle bli klar så vi kunde åka för att hämta hästen.

Hemma igen lagom till nattstallet vid nio och nu sova ;)

Celina i boxen igår:

Tripp

0 Läs mer >>

Sitter just nu och skrittar av Milliano. Har ridit ett pass i det fina ridhuset hos Helgstrands. Både han och Celina vilade/skrittade i helgen så idag blev det att känna av hur de kändes.

Celina som jag red först var ganska bra. Mjuk men lite ovillig och faktiskt ganska kvick och energisk. Kände av i uppvärmningstraven så hon var framme och svarade. Gick sen på galoppen med variationer, böjning och byten. Lite lagom sådär för att vara tillbaka på banan till imorgon.

Milliano var samma tänk. Känna av i traven för att se hur han var och sen jobba lite mer i galoppen. Först variationer rakt fram, några öppnor för lösgjordheten och byten för smidigheten. På honom avslutade jag dock med lite piruett-arbete och därefter galoppera några varv låg och lite friare i formen.

Nu blir det att gå tillbaka, klä av, borsta och på med nattkostymen innan jag ska gå in och laga mat. Imorgon har jag halvfri dag så jobbar bara till ett 😊

❤ Hästar!

0 Läs mer >>

I lördags höll en hästaffär och en anläggning här utanför vodskov modeshow i anläggningens ridhus. Det var visning och tävlingar.

Modeshow