0 Läs mer >>
Vi började passet med att kolla av att Mille var loss och eftergiven. Började sen med galoppen och seriebyten. Treor, tvåor och ettor. Jobbade med att jag skulle gör fyra i rad.

Skrittpaus och fortsatte med piruetterna. Först på volten och sen helpituetter på tävlingslinjer. 

Skrittpaus och sen fortsatte vi med piaffen. Som blev riktigt fin. 

Skritt och sen traven igen. Känna på skolorna. Att han var eftergiven och svarade bra. 

La ner och avslutade samt gick med honom en bra stund!

Skönt att han har gått riktigt bra både måndag och tisdag!! Fina duktiga Mille<3
Mille i Falkenberg förra helgen

Träningen tisdag

0 Läs mer >>
Oj vad tiden springer iväg. Redan lördagkväll. Vi har precis ätit och tittar nu på så mycket bättre...

Tränade med Mille även i tisdags. Rapport kommer. Sen fick han vila onsdag och torsdag. Tror han behövde det. 

Red igår igen och jobbade då med öppnorna på samma sätt som på träningen och även piruetter. 

Idag jobbade jag lite med skolor och sen byten och piruetter. Vi har höjt ribban lite så nu jobbar jag med fyra byten i varje, något som funkade idag! Så glad. Avslutade passet med piaff och passage. Helt ok. 

Klippte även Mille igår igen. Så nu är fin och blank. 



Ohoj

0 Läs mer >>
Har tränat för Janne måndag och tisdag med Milliano. 

Igår började vi på volten i låg och rund och lossa. Ganska liten volt och flytta i öppna på volten i ett lugnt tempo för att få honom riktigt eftergiven i innersidan. Gjorde detta i både trav och galopp i båda varv.

 Fortsatte med öppnorna. Jobbade med att han skulle vara ordentligt loss och formad genom hörnet så han kom in i öppnan på rätt sätt och sen att jag skulle möta upp med ytterskänkeln så han gick fram i öppnan mellan skänklarna. Tog även några slutor.

 Fortsatte med piaffen och passagen. Att han ska vara aktiv i piaffen och bjuda fram i passagen. 

Avslutade med piruettarbetet. På Mille fungerar det just nu väldigt bra att börja på em tiometers volt med tagen bakdel, minska volten med tagen bakdel och sen när han är bra där så försiktigt räta utbocka vända i en riktig piruett. 


Träning måndag

0 Läs mer >>
Dagens övningar började nästan lika tidigt som igår. Vi gick upp halv sex och åt frukost för att hinna till stallet till halv sju. Fodrade, borstade, flätade och på med utrustningen. Hade starttid 08.24 så Mia-Lisa började gå med Mille 07.25. Jag satt upp 07.35 skrittade några varv innan jag började värma. Travade i lite lungt tempo för att komma igång lite. Började flytta honom i skänkelvikningar åt båda hållen för att få honom lite smidig. Varierade även mellan volt och fyrkanten för att kunna böja och lossa. Fortsatte i galoppen med öppnor på långsidorna för att han skulle böja sig och få lite mer samling. Red även lite serpentiner och volter för att behålla balansen i den förvända och kunna lossa lite mer. 

Skrittade lite och tog sen traven. Började i skritten med att ha en aktiv skritt så han lättare skulle komma igång i den samlade traven. Red skolorn i båda varven och några längningar. Gick sen ner i skritt och gjorde några bakdelsvändningar och ökad skritt. Fortsatte i galoppen och jobbade med galoppkvaliteten. Gjorde halvbågarna som de ingår i programmet. Tog några byten och serien i vart fjärde. 

Skrittade lite och vi tog av benskydden. Red lite till i traven för att hitta känslan och sen gick vi ut till banan. 

När jag skulle gå in i ridhuset blev han rädd för dörren och tog ett hopp rakt upp. Stark inledning. Sen var han lite spänd och tittig när jag red runt banan men släppte det när vi kom in i programmet. Inledde bra men fin halt och längning. Skolorna var den svaga punkten även idag men 6 på både öppnor och slutor. Skritten ok. Lite oengagerad i ökade skritten. Galoppen väldigt fint flyt och stadig!

Slutade på 66.3% så det var vi riktigt nöjda med! Speciellt det fina galopprogrammet :)


MsvB5

0 Läs mer >>
Startade 08.08 på morgonen. Så det blev tidig frukost för oss. Var i stallet halv sju så Mille fick frukost och vi snurrade upp flätorna till knoppar, borstade och klädde på. 

Mia-Lisa började gå med honom vid tio över sju och jag klädde på mig. Satt upp ca tjugo över. Skrittade fem minuppsuttet innan jag började jobba honom. Joggade lite i trav och ökade kraven stegvis i ca tio min. Skrittade lite och tog av mig jackan och tog av ländtäcket. Fortsatte värmningen i galopp. Första varven på fyrkanten. Började därefter jobba mer med skolor och på volten för att få honom formad och mjuk. 

Skrittade lite igen och började sen i trav igen. Nu med högre form och mer samling. Tog skolorna i båda varven för att kolla av dem innan ritten och för att spänsta till honom. Tog en lite paus igen och jobbade därefter galoppen. Känna av att han gick fram och var aktiv i galoppen. Tog några enkla byten och några byten. Även några längningar i både galopp och trav. 

Han gick riktigt bra på framridningen. Lagom samling och aktivitet men ändå avspänd. 

Inne på banan fortsatte han på samma sätt. Fin form och samling.  Men travprogramet var en smärre katastrof. Galopp i båda mellantraverna och raka skolor. Usch! 

Skritten var ok men inte bra. För dålig bjudning i ökadeskritten. 

Men galoppen! Den var superfin! Han var fin i formen, bra samling och gjorde allt galant. I galoppen hade vi ca 71% årets bästa galopprogram!

Totalt 63%. Det var synd på traven för han var riktigt fin men vi tar nya tag!!


MsvB4

0 Läs mer >>
Tidig morgon. Startar 08.08. Klockan ringde 05.15 frukost vid sex och sen iväg till stallet så fort som möjligt. Att det är svinkallt gör inte saken bättre. Men hotell frukost livar upp :P 


Men för att vara positiv, Mille tycker jag går lika bra på morgonen som på em eller kvällen. Så det ska nog inte vara några problem. Dessutom känns det som vi fått en bra uppladdning med Mette-träningen. Och Mille såg nöjd ut i sin box så han verkar ladda bra också. 

Dessutom kan vi programmet bra och det passar Mille. Så håll tummarna för oss :)

Upp upp och iväg

0 Läs mer >>
Vi har varit i Falkenberg flera gånger innan så vi vet var man ska parkera och var uppstallning är och allt sånt. Så det gick smidigt när vi kom fram. Först kolla var boxen var, sprida ut spånet. Hämta mille. Lasta ur grejerna. 

När det första stöket var klart gick jag en sväng med Mille för att han skulle få röra sig efter resan. Sen flätade. Startar så tidigt imorgon (ska sitta upp kvart över sju) så ville ha så mycket som möjligt gjort idag.  

Sen kollade vi på tre starter i MsvAn som pågick och därefter natta Mille. På med BoT och ge betfor. Ensilage har han i ett nät så det finns jämt. 

Nu ska vi äta och sen sova. 




Mille installerad

0 Läs mer >>
Började med att värma upp lite i både trav och galopp på egen hand. 
Sen liten skrittpaus och gå igenom hur det gått sen sist och vad jag ville ha hjälp med. Eftersom jag ska tävla i helgen så mest programbitar, skolor, enkla byten, byten, byten i vart fjärde och halvbågarna i MsvB5. 

Själva träningen började på volten i trav. Hitta takten och göra lite övergångar trav skritt trav så han skulle bli kortare och kvickare i skritten för att få en bättre övergång till trav. Fortsatte sen med öppnorna på långsidorna på samma sätt. Att han skulle bibehålla aktiviteten och framåtbjudningen genom hela rörelsen. Samma jobb i slutorna som blev riktigt fina!
Liten skrittpaus innan galoppen. 
I galoppen kändes han spänstig redan från början. Fick börja med några enkla byten åt varje håll och sen halvbågarna som efter några försök blev bra. Avslutade med byten i vart fjärde som han fixade galant. 

Jag är super nöjd med dagens pass. En bra uppladdning för helgens bravader. 



Träningen

0 Läs mer >>


Nu sitter vi i bilen och Milliano står i släpet på väg till Falkenberg.

På morgonen gjorde vi först stallet som vanligt för att ha det gjort. Men usch så kallt det var. 1+ och blåsigt. 

Fikade halv nio. Mat behövs för att orka ordentligt. Sen packade jag mina saker, kläder och tävlingskläder och sånt. Packade även ut skåpen och det sista av Milles saker i släpet. Skrev även upp det som gäller för helgen till hon som ska hjälpa oss. Vi fyllde på havre också så det ska flyta smidigt för dem hemma i helgen. När det var klart hade hela förmiddagen sprungit iväg och vi åt lunch. 

Efter lunch var det dags att ta in hästarna och göra iordning Eros och Mille till Metteträningen på Ridersberg. 

Rapport om träningen kommer i ett eget inlägg :)

Efter träningen åkte Micke hem med Eros och vi duschade Mille och åkte vidare mot Halland. Vi tog dessutom en välbehövlig fika i västra gära. 
 

On the road again!

0 Läs mer >>
Imorgon är det först träning för Mette på Ridersberg och sen styr vi kosan mot Halland och tävling lördag söndag. Mycket att fixa innan med andra ord. För att underlätta lite imorgon har jag packat det mesta som ska med idag. 

Milles saker, utrustning inkl täcken m.m. Både till träningen imorgon och för hela tävlingshelgen. Foder och tillbehör så som putsgrejer och borstar. 

Bra att inte ha allt kvar imorgon :)

Bild på Mille i Falkenberg i somras där vi bl.a. blev 3a i MsvB4 på 67%


Packning

0 Läs mer >>
Celina är inte okej. Hon ska inte tävla i helgen. Vet inte nu hur allvarligt eller långvarigt det blir men definitivt ingen tävling i helgen. 


Ändrade planer

0 Läs mer >>
Våra ponnyer har fått en uppgradering till hagen nu i höst och i vinter. Så deras utemat ska hålla sig fräsch även vid trist väder. 

När den var utställd fick Mille kolla läget. Var det en livsfarlig rymdvarelse eller helt okej?



Jo den är nog kanske inte livsfarlig...


Igloo

0 Läs mer >>
Red Mille efter insläppet. Han fick ändrad planering och får vila imorgon. 

Började med framskrittning på lång tygel. Efter tio min kortade jag upp tyglarna och började jobba honom. Kom fram i trav och joggade igång honom. Varierar mellan fyrkanten och volten för att han ska bli mjuk och formad samtidigt som han kommer upp i värme så det går att samla mer. När han blivit lite varm gick jag över till att värma i galopp. Samma upplägg där som i traven. 

Mille har gått ganska hårt i tre dagar så idag ville jag mer mjuka upp och gymnastisera honom. Efter uppvärmningen jobbade jag honom låg på en ganska liten volt. Lite öppna tanke för att riktgt kunna få igenom sidorna. 

När jag tyckte att han hade varit riktigt lösgjord och ärligt eftergiven i båda varven i både trav och galopp så skrittade jag av. 




Låg och loss

0 Läs mer >>
Som en del av er vet jobbade jag hos Andreas Helgstarnd förra året. Han är sponsrad av Kingsland. De får både kläder och hästgrejer, inkl täcken. Det gav mig chansen att se hur deras grejer håller under kraftig användning. 

Tyvärr blev jag inte imponerad. Täckena ser fina ut men har väldigt mycket lösa delar vid spännet. Och för hästar som gärna leker med täcket gick det sönder på nolltid. 

Min Celina brukar inte slita på sina täcken så mycket och inte bita på dem. Så på Charlies häst och hunds stora rea sista helgen i september så köpte jag ett tjock stalltäcke från Kingsland. Det var halva priset så jag trodde det var ett riktigt fynd. 

Nu har Celina använt täcke några veckor och ni kan själva få bedöma kvalitén:






Kingsland täcken inge...

0 Läs mer >>
Har just ätit frukost nr2. Orkar bara äta en liten knäckemacka på morgonen innan stallet och det står man sig inte på ända till lunchen. 
Stallet är klart, mockat, spoat, fodrat och packat hö. Hästarna äter sin frukost i hagarna. Kyligt väder nu också. Molnigt och ca 5+ ruggigt! 

Ska rida Celina och Wilma nu innan lunch. Mille har vilodag. Ska även i väg på em och sen hemma igen till kvällsmockningen. 



Frukost

0 Läs mer >>
Vi håller på att göra om i sadelkammaren. Det för att få mer plats på samma yta helt enkelt. Igår kväll satte jag och Micke (pappa) upp våra nya tränshängare som han har gjort. 

Vi tyckte det blev riktigt bra. Vad tycker ni?


 

Nya tränshängare!