0 Läs mer >>
Började vid sex i morse när jag abrupt väcktes ur en dröm av alarmet på mobilen.
Morgonen rullade på som vanligt med frukost, fodring, utsläpp, mockning och sopning.
Upp igen
Duscha och in till skolan för engelska tenta. Gick ganska bra, jag har chans på VG men är inte säker på att jag klarar det...
Fika
Sen fortsatte vi med ett kapitel till... tog till 2 om man räknar med all dålig sexhumor vi bjöd på idag, inte så produktivt kanske men jätte kul :P
Åkte hem sen...

Bytte om, tog in hästarna och gjorde i ordning Celina.
Idag gick hon så fantastiskt bra. Jobbade med galoppen, piruettarbete och seriebyten som det mest avancerade ;)
Vi gjorde 5 byten i varje. Snart vågar jag inte skriva när hon går bra längre :-O

Efter Celina var det Neros tur, han fick gå ett galoppjobb. Han verkade tycka det var skönt!

När dem två var klara var det Loppan kvar och hon var riktigt pigg så vi galopperade i båda varv.

Med nöjen kommer nytta så kvällsmockningen var nästa punkt på dagordningen innan jag kunde fodra och gå upp till huset och äta...

Nu däremot blir det sängen och jag ska drömma om mina fantastiska hästar, vad drömmer du om ?? Xoxo :*


Celina efter DM 2010


Celina i Varberg 2009


Celina på framridningen när vi debuterade MsvA 2011


Celina i boxen


Nero och Celina i hagen


Nero i Eksjö 2011


Nero i Eksjö 2011


Nero i Tranås 2011


Loppan förra helgen


Loppan 2011


Loppan och Aska i hagen sommaren 2011

Effektiv dag

0 Läs mer >>

En ny helg till ända. Inledde dagen med att gå upp halv 7 och vara i stallet 7. Det var klart vid halv 10 så då fikade vi. Sen fixade lite annat och plugga engelska innan lunch. Ta in hästarna och prata en stund me en vän som kom förbi. Fodra em-kraften och rida Celina och Sasse. Båda två gick bra. Sen kvällsmocka innan maten och titta på så ska det låta och nu sova ;)

En ny helg till ända....

0 Läs mer >>
Just nu blir det dåligt uppdaterat för jag har fullt upp. Inte så kul kanske men sånt är livet :P

Ska bara ta ett kortare inlägg nu för jag måste verkligen gå och lägga mig....

Har med Celina försökt hotta upp det ett tag och nu känns verkligen förbättringen. I torsdags testade jag att göra tre byten i varje och för första gången fungerade det. För att det inte bara skulle varit tur gjorde jag det en gång till och det fungerade då med :) Så jag fick blodad tand och idag gjorde jag tre helpiruetter åt varje håll och tre byten i varje tre gånger :-D Duktiga fina Celina!!

Här kommer en bild från ett av de första passen med Celina:

Filat på det svåraste

0 Läs mer >>

bild1523 (MMS)

Idag har Loppan blivit riden av Emma, en duktig liten tjej som är 9 år. De har galopperat och dessutom var Loppan på tygeln i både skritt och trav:) Man blir glad när ponnyn uppför sig och ryttaren är duktig!

Idag har Loppan blivi...

0 Läs mer >>
Idag fick Celina vila efter träningen igår. Jag red Badolein och Loppan. Badolein gick ganska bra, börjar bli mer och mer dressyr :) Även Loppan inne på det spåret, vi galopperade mer och hon är även på tygeln i skritt och trav :)

Två ridna

0 Läs mer >>

Efter träningen kom vi hem 5. Då var det bara att ta hand om hästarna. Byta täcken och borsta. Ta in grejer och mocka släppet. Rida Loppan som gick bra. Kvällsmocka och putsa 7 träns. Byta täcken på de andra hästarna och sätta på stallbandage. Fylla Brios halmnät. Fordra och gå upp och äta korv med pommes. Slöa lite innan duschen kallade och nu blir det att slockna i sängen... Go natt xoxo

Efter träningen kom v...

0 Läs mer >>

Idag var det träning för Janne med Celina. Började med självständig uppvärmning. Hon var pigg men inte spänd. Joggade i trav och galopp ganska kravlöst. Sen började träningen med trav på volt. Kolla av samlingen och lösgjordheten. Fin i båda varv så gick ut på fyrkanten med högeröppnor som var ganska bra. Tog några vänster öppnor där jag måste vara noggrannare med att hålla in vänster bog så att det blir böjning istället för skänkelvikning. Tog några slutor som var fina följt av en skrittpaus. Började galoppen på volten, fin. Fortsatte med öppnor och diagonalslutor. Fortsatte med Intermediere saxen i galopp ur båda varv. Det gick också bra. Duktiga Celina. Liten återhämtning och på serierna. Först 4or, sen 3or följt av 2or. De var helt okej idag! Skritt igen och piruett-arbete följt av både halv- och helpiruetter. Det är svårt men blir bättre. Avslutade med att lägga ner några varv i trav i varje varv. Skrittade av och var jätte nöjd:)

Idag var det träning ...

0 Läs mer >>
Är för mig när man kan göra allt så det känns bra. Målet för mig är att kunna utföra allt korrekt med en bra känsla. Även om vägen dit kan innebära både att det känns fel eller att man får acceptera att allt kan inte gå bra från början. Det tar tid att lära sig och det tar tid att få en bra känsla. Ett stort problem när man lär in är att det ofta kan kännas bra för att hästen smiter undan, den jobbar alltså inte men det är mjukt för ryttaren. Då är det viktigt att man har en bra tränare som kan hjälpa en att få hästen dit den jobbar så att man kan känna hur det ska kännas. Med tiden blir känslan mer rätt. Eller så känns det jätte fel men hästen går väldigt bra. Då är det också viktigt att lyssna på och lita till att tränaren vet bättre än du själv hur hästen går. Här måste man också vänja in sig på hur det känns när hästen går bra så att man lär sig och anpassar sig efter hästen.

När man sedan tränat länge och ihärdigt kommer den dagen när man själv kan testa alla de svåra sakerna hemma och det fungerar. Man har förberett hela passat, hästen går bra, känslan är bra, ska man våga testa? Ja det är klart, en känsla av nu eller aldrig infinner sig och nervositeten byts mot en vilja att pröva. Man förbereder, gör den sista halvhalten och satsar allt. Ska det gå, i vad som känns som en hel evighet, världen håller andan (i alla fall du själv), och så kommer resultatet, det gick. Du svämar över av en blandning av total lycka och chock. Hästen måste undra om man är riktigt klok vid de tillfällena. Men det gick. På den långa vägen till Grand Prix har man tagit ett steg närmare, målet har blivit en millimeter närmare :)

Sen går tiden och man vågar pröva igen, igen och igen. För varje gång blir det lite mer likt hur det ska se ut på tävling. För varje gång får man lite mer koll på grejerna och ordning på sig själv. För varje gång man testat vet man ännu mer att detta är vad man vill göra, jämt.

Just nu är jag inne i en sån period med Celina. Vi har tagit oss över en tröskel och höjt nivån lite till. Jag kan göra alla de svårare sakerna och träna dem. Försöka förbättra dem och höja kvaliteen i utförandet. Det är så roligt och jag njuter varje gång jag rider. Precis som det ska vara på den nivån man är. I torsdags började jag värma upp som vanligt med ganska kravlös trav som inte får bli för stor, fånga upp mer samling efterhand som hon blir varmare. Samma sak i galoppen. Börjar sen jobba med samlingen, grundtrav - samla upp några steg - grundtrav - samla upp några steg - grundtrav. När detta fungerade tog jag en liten paus och sen samma tänk men gjorde öppnor och slutor också. Paus igen och fortsatte med uppsamlingarna. Men istället för bara mer samlad trav gjorde jag passage - samlad trav - passage - samlad trav. Sen tog jag på Celina och Mia-Lisa på Nero två varv bredvid varandra i passage med piaff övergångar. Det kändes lite surrealistiskt :)

Igår fredag hade jag bestämt att jobba med galoppen på Celina. Hon var fin och pigg så det fanns alla förutsättningar. Började med vanlig uppvärmning. Fortsatte med fyra språng samla upp - fyra språng vanligt -fyra språng samla upp - fyra språng vanligt. Detta för att öva lydnad och styrka hos hästen men också för att öva takten till seriebytena i vartfjärde för ryttaren och öva på att kontrollera varje språng. Tog en diagonal med byten i vart färde som var helt ok. Skritt paus och sen piruettarbetet i båda varv. Det gick också bra så jag tog två halvpiruetter åt varje håll på tävlingslinjen som jag tror var helt ok. Skritt igen och sen byten i vart annat och avslutade med att tre gånger göra två byten i varje :) Nu stör det mig bara att jag inte är tillräckligt snabb för att gör tre byten i varje ;)

När något fungerar vill man direkt bli bättre....

Fina Celina:

Dressyr när den är so...

0 Läs mer >>

Jag har gjort en radio Intervju som kommer sändas på 103.9 mhz 31/1 17.45 2/2 18.45 för mer info se www.hoglandetsnarradio.se Moderatkvinnorna som intervjuat :)

Jag har gjort en radi...

1 Läs mer >>
Idag blir det allt vanligare att personer blir utsatta för trakasserier, mobbning och andra hemskheter på nätet. Ett vanligt ställe där detta sker är facebook. Jag precis som många andra är medlem i facebook och ja, jag har blivit förolämpad offentligt där.

Jag tycker självklart inte att detta är acceptabelt. Jag tycker dessutom att det är den som utsätter någon annan för detta som är den som ska skämmas. Det är den som mobbar eller trakasserar eller förolämpar eller på annat sätt är taskig som ska lida av sitt beteende. Det är den som gör detta som gör fel och går över gränsen.

Blir du utsatt för detta, tala om det för hela världen. Stå rakryggad och tala om att någon annan beter sig på detta sätt mot dig. Du har inget att skämmas för och du ska inte heller behöva lida av detta. Personen som är taskig vill verkligen inte att det ska komma ut att denne håller på såhär. Så länge du inte säger ifrån att nu är det nog kommer den andra personen tro att den har övertaget och att denne kan fortsätta. Det kan den inte. Ju förr det kommer ut hur denna person beter sig desto bättre. Det är tyvärr så också att vill du bli av med detta hemska som sker mot dig måste världen få veta, hur ska andra annars kunna hjälpa?

Kom ihåg att du behöver inte skämmas för att du har blivit utsatt. Det känns så. Det känns som att det blir värst när andra får veta. Det är det inte, jag lovar. Att det kommer ut och att du kan prata om det utan att skämmas är första steget mot att gå vidare och lägga detta bakom sig. Det är också det första steget du måste ta för att visa att den som beter sig på detta sätt mot dig inte kan bestämma över dig. Du har kontrollen, låt inte den taskiga få det övertaget, det är den personen inte värd. Du däremot är värd bättre!

Jag skrev själv såhär på facebook nyss för att en person som jag trodde var min vän bestämde sig för att denne hade rätten att förnedra mig offentligt:

När någon som man tror är sin vän bestämmer sig för att göra allt den personen kan för att förnedra dig offentligt tycker jag det är dags att säga ifrån. Vilket jag gjorde. Personen svarade med att anse att jag utdelat ett slag under bältet som tog bort den som vän här på fb. Jag kommer aldrig att tycka att den typen av beteende är okej. Jag kommer aldrig skämmas för att jag inte accepterar att någon behandlar mig på det sättet. Då anser personen att jag har gjort mig själv till ett offer. Jag säger tvärtom, jag kommer inte låta denna personen påverka mig och står därför upp och tolererar inte den typen av härskartekniker. Därför är jag inget offer. Det är inte jag som gjort fel. Alltså är det inte jag som ska baka undan. Vill denna personen vara min vän och vill denna person att jag ska vara dennes vän så behandlar man mig som än vän också. Jag kommer bekräfta vännerförfrågan så fort denna person förtjänar att ha mig som vän igen. Det är upp till denne att ta sitt ansvar. Jag tog mitt ansvar när jag sa ifrån!

Var rädda om varandra och ta hand om er :)

Trakasserier på nätet...

0 Läs mer >>
Idag var det fullt upp i stallet :)

Fodrade och släppte ut vid halv 7. Fixade stallet, innan fika vid 9. Sen var det att rida Sasse som gick bra och Loppan som gick fint och äta lunch och rida Celina som gick ganska bra faktiskt efter lite analyserande. Efter det ta in alla hästarna och putsa alla träns och sadlar plus mina och Mias sporrar och stövlar. Sen en tur till Eksjö och träffa lite vänner innan hem igen och mocka och fodra. Nu har jag svarat på några mail och ska sova nu...

Bjuder på en bild från studentbalen:

Busy day

0 Läs mer >>

bild1519 (MMS)

Medhjälpare

Medhjälpare

0 Läs mer >>
Somnade alldeles för sent igår och gick upp 6 i dag. Gjorde stallet innan skolan som var från kvart i nio till kvart över tre. Tog en paus när jag kom hem och red sen Badolein som var pigg och glad. Sen putsa innan kvällsmockning och fodring innan jag själv åt och nu har förberett en intervju, jag ska vara med i lokalradion med moderatkvinnorna :)

Tänkte på en annan grej också. Om du blir utsatt för mobbning eller trakasserier eller förolämpningar eller ännu grövre saker av någon i omgivningen så våga anmäla detta. Du behöver inte stå ut med det. Det är inte du som gör fel utan den som trakasserar dig!!! Tänk på det!! Våga vara dig själv och våga stå upp för din rätt att bli behandlad på ett schysst sätt. Försök även vara schysst mot andra :)

Nu blir det sängen, go natt xoxo

Lång dag, trött

0 Läs mer >>

bild1512 (MMS)

Skrittar av Celina<3 Har ridit ett ordentligt dressyrpass :) Började med att skritta fram 15 min. Jogga i trav. Först bara lugn trav på fyrkanten några varv åt varje håll. Började lägga lite volter och göra några skänkelvikningar för att mjuka upp sidorna. Ett varv i skritt och sen galoppen. Började även här på fyrkanten. La några volter och lite förvändgalopp både på spåret och volten. Lite skritt. Började arbetet i trav, fånga tillbaka, släppa fram till samladtrav, fånga tillbaka, fram i samladtrav och så vidare. Sista varvet tog jag några gånger passage samladtrav passage! Kul att ha henne så trimad nu så det går :) Skritt igen och samma jobb i galoppen. Avslutade galoppen med att korta rejält vid a och c och rida fram i ökad galopp på långsidorna. Dels för att det är skönt för dem att sträcka ut när man har samlat men också för att Celina gillar det:) och skrittade av 20 min...

Skrittar av Celina<3 ...

0 Läs mer >>
Sambandet mellan tre faktorer:
  • Ansträngning
  • Prestation
  • Resultat

Fokusera på vad man u...

0 Läs mer >>

bild1511 (MMS)

Färdig mockat och spånat. Nu en snabbdusch och in till skolan...

Färdig mockat och spå...