0 Läs mer >>
Nu sitter jag här i köket i gästhuset och väntar på att vattnet i grytan på spisen ska koka upp så jag kan lägga i tortellinin och sen äta lunch.

Celina är joggad, hennes saker packade, mina saker packade och jag det mesta fixat som ska göras.

Kvar på schemat står att hälsa på min B-ponny som varit utlånad till Danmark sista 10 åren, han är nu endast 27 år gammal :)

Annars har idag varit den lugnaste dagen sista fem veckorna. Och alla ryttarna har varit jätte trevliga hela tiden och sagt att de tycker jag har jobbat bra och att de ser fram emot när jag kommer tillbaka i höst. Några har även sagt att de kommer sakna mig nu när jag åker. :)

Om någon undrar över något eller har någon fråga så tveka inte att slänga in en kommentar bara :)

Sista dagen...

0 Läs mer >>
Har det varit här hela veckan. Det är så varmt så man nästan smäller av. Jag som inte är någon direkt soldyrkare uppskattar inte värmen så mycket som är brukligt :P

Men en fördel är att man blir lite mjukare i kroppen och hästen likaså. Celina har gått riktigt bra denna veckan och idag för tredje dagen i rad fick jag hjälp av Anna, beridare här på Helgstrands. Vi har jobbat med att korta och kvicka upp tanten och idag hade det verkligen gett resultat. Hon var kortare redan från början och både formen och samlingen var riktigt bra idag :)

Nu är jag så peppad att åka hem och träna innan jag börjar jobba här nere 1/8. Det ni, inte vad jag väntade mig men det känns riktigt bra. Så för ett år framåt från 1/8 är jag "working student" på Helgstrand Dressage! Och Celinisen ska med och trimmas på :)

Nu ikväll är planen att fräscha till sig och så ska jag, Anna, Lollo och en till in till Aalborg och äta på kinarestaurang! Bra avslutning på en riktigt bra vecka.

Imorgon är sista dagen här och färjan går 20.00 från Fredrikshamn till Göteborg.

Trevlig helg på er!! Xoxo :*

Sommar och sol

0 Läs mer >>

Nu är det bara två dagar kvar att jobba. Idag och imorgon. Sen åker vi hem igen på lördag.

5 bra veckor som resulterat i att jag ska börja jobba på Helgstrand Dressage 1/8 :)

Nu är det frukostrast och sen ska jag sadla upp åt en av beridarna resten av fm....

Näst sista dagen

0 Läs mer >>
Igår red jag själv med lite instick från en av beridarna. Celina gick fint och kändes mjuk och smidig i kroppen. Jag red på utebanan i solen så det kändes som ett pass mitt i sommaren. I uppvärmningen jobbade jag med att hon skulle vara rund och framför skänkeln. Fortsatte med traven där jag flyttade undan och gjorde lite skolor för att hitta lösgjordheten och samlingen. Sen fortsatte jag med galoppen med samma tanke. Red ett normalhårt pass. Inte träningshårt men inte jogginglätt.

Här är en bild på henne innan passet:


Igår passade jag även på att ta lite bilder när hon var i hagen:



Här är även den fina utebanan med bokstäver av buske (Anna på en av sina hästar oxå):


Idag så var det träning på schemat. Jag red för Anna, en av beridarna som är hur duktig som helst!!! Hon var på mig rätt friskt med att jag ska sitta i sadeln och känna hur hästen är framför skänkeln. Att Celina inte får bli lägre i halvhalterna och att hon inte får bli långsammare när jag rider fram. Massor med bra hjälp med andra ord. Grundridning som gör skillnaden mellan ok och bra. Celina blev kort och kvick och gick riktigt bra. Det var riktigt kul. Jag fick även hjälp med galoppen och bytena. Jag måste vara noggrann med att ha kontroll först och räkna språng sen. Självklart egentligen men när man bara rider hemma själv är det lätt att missa de små detaljerna.

Bilder från träningen fotade av Anna Jarnald http://ttela.se/bloggar/1.1233006-ridsportbloggen





Det var det hela för idag. =)

Träning och mer bilde...

0 Läs mer >>
Nero och Eros lekte lite när jag var hemma i helgen:

Lina, Aska och Loppan tar en lugn fm:


Sasse, Mia och Nero efter söndagens morgonpass:


Celina i Släpet på båten:


Prommenad när vi kommit fram:


Vy över HD:


Det sprang förbi en räv när vi var ute och gick:


Mera bilder

0 Läs mer >>

Jag har försökt uppdatera från mobilen hela helgen men det har bara inte fungerat :( Jag vill gärna skriva från telefonen för det är mycket enklare att få med bilder så. Men det hjälper ju inte när blogg.se vägrar publicera det man skriver....

Hursomhelst så har helgen varit bra, väldigt bra! Fint väder, fina hästar och fina vänner :)

Nu är vi på väg tillbaka för sista veckan på Helgstrand Dressage i Danmark. Skillnaden nu är att Celina också får följa med! Just nu äter hon sitt hö i släppet och väntar på att båten ska börja åka :)

Problem att uppdatera

0 Läs mer >>
Sitter och äter lunch nu.

Igår var en något hektisk dag som avslutades med att jag kunde åka med några svenskar hem igår, istället för att köra själv idag så jag kom hem halv 2 inatt :)

Idag är Celina och Nero ridna av mig och de gick fint båda två! Super glad är jag.

Tänkte skriva mer sen och posta med några bilder med. Men vi får se hur det blir med den saken :P

Back home

0 Läs mer >>
Sitter inne nu och äter lunch, pasta med köttbullar =)

Bra fm där jag hjälp till med att halma, sopa, duscha hästar, sadla på/av, tagit kort när Anna red och lite annat....

Börjar igen halv 2 så ska slappa lite nu :P

Anna och Hilton:

Lunchtime

0 Läs mer >>
Så där. Nu har jag ätit frukost och ska alldeles strax gå ut igen. Blir nog samma rutin som vanligt, morgonfodring, halma, frukost, hjälpa till i uppsadlingen, lunch, mer i uppsadlingen och sen städa innan vi slutar igen.... =)

Upp igen :)

0 Läs mer >>
En dag till här på Helgstrand dressage avklarad. Idag var det en helt ok dag men mycket att göra och många fina hästar som beridarna skulle rida :)

Mycket trevligt att ha Anna och Lollo här med. Så vi kan ha trevligt tillsammans. Men nu väntar sängen så man orkar med imogon också....

Dam-da-dam!

1 Läs mer >>
Lite dåligt rapporterat från helgen ja. Men nu blir det ändring på det ;)

Idag har jag haft möte med Andreas och Marianne så jag kommer definitivt tillbaka till Helgstrand Dressage :)

Lite kort info men mer kommer!! Jag lovar =)

Annars idag var det utmockning av stall ett igen. Puh... Mocka ut 27 halmboxar kräver sin styrka men vi var totalt 9 personer så det gick på 2h allt som allt. Det tycker jag faktiskt är helt ok. Tre boxar per man det kan man leva med! Speciellt eftersom vi inte behöver mocka 6 dagar/vecka. Snacka om lyx.

Ett ord som återkommer ofta när jag tänker på Helgstrand dressage. Inte bara för den fina anläggningen och alla bra hästar. Utan även på hur personalen (groomarna) har det. De (vi) jobbar från 07.00-17.00. I det ingår 30 min frukost och 90 min lunch. Alltså 8h/dag. Lyx! Jag är så otroligt glad att jag fått möjlighet att vara här, både att de tog emot mig med öppna armar (trevligt, proffsigt, välkomnande) men också stödet från dem därhemma som gjort denna resan möjligt! Speciellt Mia som sköter även mina hästar denna tiden. Du är AMAZING och tusen tack =)


Idag annars var det efter frukosten hjälpa till i uppsadlingen och skifta hästar i walkern innan lunch. Efter det fortsätta hjälpa till lite här och lite där. Vid tre fodra alla stallen och sen städa innan vi slutade vid fem.

Denna och nästa vecka är även en kompis till mig här, Anna med sina två hästar Åke och Hilton. Det är superkul att vi hinner umgås och väldigt kul att få se henne träna! Dessutom har hon med sig en elev som gör PRAO här så det blir extra hjälp också, duktiga Lollo.....

I helgen var det ganska lugnt, lite stressigt med Kunder på lördagen men annars har allt gått fint och vi blev klara lite före i tid igår.

Själv tog jag det lugnt i lördags, dels för att det blev sent i fredags men också för att jag jobbade i helgen och då vill jag inte vara för trött ;)

Igår blev det mest snack med Anna och Lollo, precis som ikväll... Nu väntar sängen och imorgon blir en spännande dag!!


Ridhuset som alltid inbjuder till träning ;)

=)

0 Läs mer >>
Nu sitter jag i mitt tilfälliga hus och tar det lite lugnt efter en veckas hårt jobb. I helgen blir det jobb både lördag och söndag....

Ikväll blir det någon typ av utgång, en anställd här fyllde år i onsdags så det ska bli firande....

Idag har det varit en ganska bra dag. Lagom mycket att göra och en bra rytm i arbete.

Nu blir det mat och sen iväg på party....

Fredag em

0 Läs mer >>

Snabb frukost just nu, müsli med banan och yoghurt...

Frukost

0 Läs mer >>

Det är mest det jag gör, jobbar.

Igår em var det fortsätta sadla upp/av och städa. Varje dag städas det så att allt ska vara i ordning och se snyggt ut. Det är en av skillnaderna här gentemot hemma. Allt ska hela tiden vara i uppvisningsbart skick. Men det hänger givetvis ihop men antalet anställda här, det finns folk till att hålla allt så. Men det kommer även så mycket kunder, och den typen av kunder där allt ska vara i toppskick.

Jobba jobba

0 Läs mer >>

Har gått bra att grooma hela fm. Anna tyckte jag var snabb men jag vet inte helt säkert om hon menar det eller bara vill motivera mig mer ;)

Nu är det snabb lunch innan jag ska hinna rida en häst innan jag börjar igen halv 2... Lite stressigt men jag måste hinna äta :P

Här är shoppingen från kingslands lager också:

Lunch

0 Läs mer >>

Just nu äter jag frukost. Började i stallen kl 07.00 med att ge ensilage, halm och sopa. Sen gått med en häst till walkern. Nu rast och sen fram till lunch grooma åt AnnaB.

Onsdag