0 Läs mer >>

Idag bjöds det på specialitéer! Alla slutade kl 3.00 så vi kunde ha teambuilding :-) Det var skitkul och vi hade massor med olika övningar/stationer vi skulle göra :-P Dessutom avslutades alltsammans med gemensam middag i loungen.

Bild från middagen

Kick-off

0 Läs mer >>

Vissa dagar här nere är jättejobbiga och man håller i gång i ett tills man stupar i säng. Andra dagar flyter allt och vi är klara innan arbetsdagens slut. Som på de flesta ställen :-p

Jag har hunnit rida några fler träningar med Celina för Anna och nu börjar jag få kläm på det vi jobbar med. Så kul när man känner att det går framåt :-)

Nu ska jag äta och sen ut och ta hand om mina och Celinas saker....

Upp och ner

0 Läs mer >>

Idag så gjorde jag något helt nytt. Jag kollade på en biofilm helt på danska. Det gick faktiskt riktigt bra. Filmen var dessutom i treD något jag inte sett förut. Sen kanske det inte var jätte konstigt att det gick som smort för filmen var Madagaskar 3 :-) super roligt!! Har du inte sett den så se till att se den... Annars missar du något som kommer förhöja din livsupplevelse ;-)

Go natt!

Just det. Kollade på tvåan när jag kom hem från bion för den har jag heller inte sett förut :-P

Annat :-)

0 Läs mer >>

Första passet för dagen klart. På helgen ska alla hästar ut i hage eller skrittmaskinen så det blir ett väldigt gående fram och tillbaka. Funderar på att ha en stegräknare en dag :-P

Det var även stalltjänst så jag har gett ca 60 hästar hö och sopat stall 2 nu innan frukost. Till frukost blev det 2 mackor med skinka och en macka med stekt ägg och yoghurt med special K och äpple juice. Mums :-)

Nästa jobbpass är till två och sen slutar jag för dagen. Då blir det lunch och sen rida Celina....

Frukost

0 Läs mer >>

På väg ut för att ta ur Celina från skrittmaskinen innan jag börjar jobba vid 7. Jag försöker se till att hon går två gånger om dagen utöver ridningen eftersom hon inte går i hage här nere.

Rörelse är otroligt viktigt för hållbarheten och det är en stor omställning att gå från 7h i hage till ingen hagtid alls. Så jag gör vad jag kan för att väga upp bortfallet...

Skrittas

0 Läs mer >>

Här börjar jag få lite mer kläm på jobbet. Har mer koll på vilken häst som är vilken, kan känna igen fler träns och klarar dagsrutinen mer och mer... Det är mycket att hålla reda på i ett stall med nästan hundra hästar och tjugo anställda :-p

Jag har även hemlängtan till och från. Och tro nu inte att jag inte är glad att vara här. Det är jag och dessutom tacksam att jag får denna chansen att jobba här samtidigt som jag kan utveckla min egen ridning. Men. Jag saknar hemma. Det tror jag alla gör. Jag saknar alla hemma, farsan, Mia, mina hundar Eddy och Terje och hästarna med. Det är mycket man lämnar när man åker iväg såhär. Ex Eddy brukar sova i min säng varje natt och nu har jag inte ens klappat honom på två veckor.

Men nog om det. Här nere så fick Celina en lugn dag idag. Hon kändes trött så det blev några varv i trav och sen bara skritt. Ska träna för Anna imorgon igen så då behöver Celina fylla på batterierna. Och idag har hon gått i skrittmaskinen men en annan häst i samtidigt i ca 30 min och igår gick hon själv i ca 30 min. Så från och med imorgon får hon börja gå på morgonen :-) Det känns bra! Tror hon kommer må väl av det.

Idag lagade jag dessutom massor med mat. Snäckmakaroner med kyckling och paprika i gräddsås :-) mumsigt plus att jag har tre matlådor nu när jag ska jobba imorgon såklart men sen hela helgen :-p

Och nästa helg är jag ledig så då blir det en sväng hem och hälsa på!! Det längtar jag till att få se alla där hemma igen...

Nu blir det dock sova igen...go natt

Celina i skrittmaskinen:

Dagarna rullar på

0 Läs mer >>

Jag har ridit Celina själv i helgen och försökt att dels tänka på det Anna sa förra veckan men också försökt att jobba lite självständigt. Ni vet kombinera känsla och instruktioner. Och det har lyckats helt godkänt!! Idag när jag ridit för Anna igen så sa hon att det syntes att Celina var kortare redan från början, lycka :-)

Idag jobbade vi förutom grunden med seriebyten, piruetter och skolor. Bytena blir fina när jag håller ihop ridningen hela vägen och kontrollerar varje galoppsprång. I piruettarbetet måste jag få mer känsla för vad jag håller på med och galoppen måste bli kortare men kvickare så att hon inte blir för storsprungen men ändå orkar bära sig. Och skolorna ska jag jobba med finheten så de blir uttrycksfulla och fina :-)

Lätt va? Eller nej inte alls men väldigt kul ;-)

Nu blir det sova för min del så jag hinner gå en liten sväng med Celina innan jobbet kl 07.00....

Bild från igår när prinsessan nöjd åt från sitt nät:

Börjar arta sig

0 Läs mer >>

Känns som jag börjar komma lite i ordning här nere. Denna helgen är jag ledig så det finns tid till annat än jobb, mat och Celina :-)

Började morgonen med att städa lite på mitt rum och sortera in i garderoben. Så nu är kläderna inte i resväskan längre.


Nu har jag även fått hjälp några pass med Celina och skillnaden börjar kännas. Hon är kortare och kvickare från början :-) Nu blir det ridning på egen hand i två dagar och det känns bra.

Två bilder från mitt rum;

Det går bra

1 Läs mer >>

Fick häromdagen en kommentar om att min frukost var lite trist. Ja det kan jag hålla med om men den fungerar för mig :-) och vindruvorna åt jag vid annat tillfälle.

Men som uppvägning har jag variationen vid andra tillfällen ;-)

Nu ikväll har jag gjort sallad med isbergssallad, gurka, minitomater, majs, sockerärtor, nötmix, pinjenöter, buffelmozzarella, olivolja, salt och peppar :-)

Middag

0 Läs mer >>

Idag kom det hit en svensk YR tjej som ska träna här med sin häst i en vecka. Hon var även här när jag hade min praktik så vi känner varandra sen innan så de var så himla kul att träffa henne igen. Detta kommer bli en bra vecka! Jag har även lärt känna en australienska som är här med sina hästar :-) Idag var även min första övertid. Blev klar en kvart senare än planerat för att hinna longera en häst men den blev så glad så det kändes bara bra att ha gjort klart jobbet innan jag slutade... Nu blir det sömn för stall ett ska tömmas imorgon kl 06.00 :-0 Go natt på er En bild från båten också :-P

Kul

0 Läs mer >>

Celina har haft en hyfsat händelserik dag idag. Först gick jag 15 min med henne innan jobbet började vid 7. Sen fick hon frukost ca 07.30. Vid elva fick hon vara ute en timme och sen lunch vid tolv. Därefter red jag från ca ett till två. Ett riktigt bra pass. Hon var ganska bra med redan från början och jag kunde mjukt gradvis höja samlingsgraden genom uppvärmningen. Sen jobbade jag med att variera traven och samlingen, först på fyrkanten som är svårast och därefter även i slutorna och saxen. Hon var super fin :-) Med det klart fick hon mat igen vid tre och nu vid sju gick jag en halvtimme med henne igen. Dagen avslutas med mat igen vid nio :-) Så kan en dag i Celinas liv se ut....

Celinas dag

2 Läs mer >>

Dagens viktigaste mål för mig består av 2 mackor och ett glas mjölk:

Frukost

0 Läs mer >>

Ska precis sova. Arbetsdagen var full idag men ändå ingen stress. Longerade några hästar, sadlade på/av en del. Städade och fodrade. Gick nattstall och det tar nog några gånger innan jag lärt mig vad alla hästar ska ha :-P Kollade även lite på the big bang theory innan... Go natt

Massor fast ändå inte

0 Läs mer >>

Sitter på mitt rum nu och har ätit min andra frukost. Ska strax gå ut och jobba. Red Celina innan. Idag var första ordentliga passet på ett tag så fokus låg på att hitta samlingen, lösgjordheten och bjudningen. Det gick ganska bra och hon blev helt ok fin på slutet. Bild från när vi skrittar av:

Morgon dressyr

2 Läs mer >>

Massor som hänt i sommar och massor sin händer nu. Jag är i Danmark, på Helgstrand Dressage och kommer vara här till 31/7-2013 :-) En bild från resan och när Celina var ute igår:

Bättre blogg-tider :-...