0 Läs mer >>

Med Sasse gjorde jag mycket variationer. I tempo, böjning och samling för att få igång påskjutet samtidigt som han ska fortsätta vara eftergiven och avstämd. Många gör felet att de tror att påskjut är samma sak som fart eller stora steg. När påskjut mer är att de faktiskt tar i med bakbenen så det finns något att stämma av till ökad samlingsgrad. Men han gick bra och nu skrittar vi av. Efter honom blir det Loppan innan kvällspasset ska göras.

Med Sasse gjorde jag ...

0 Läs mer >>

bild1608 (MMS)

Andra häst för dagen blir Sasse. Nyss tog ja två mackor för att orka hela kvällen och innan dess Celina. Hon gick bra! Först jobbade jag med att variera galoppen - styrketräning. Därefter slutor och byten.

Andra häst för dagen ...

0 Läs mer >>

bild1607 (MMS)

Även professional's choice har kass kvalité, framskydden höll i 2 1/2 månad och bakskydden höll i 3 månader. De köper jag INTE igen! :(

Även professional's c...

0 Läs mer >>

bild1605 (MMS)

Först idag blir Celina. Tänkte jobba galoppen först och sen rida programdelar.

Först idag blir Celin...

0 Läs mer >>

bild1604 (MMS)

Solen lyser och himlen är blå, åh vad skönt att leva då! Har varit i skolan idag så nu blir det att rida :)

Solen lyser och himle...

0 Läs mer >>

bild1602 (MMS)

Skrittar fram Sasse och Mia skrittar fram Eros. Badolein och Loppan redan ridna, de var lite spända i början båda två men blev fina när de slappnade av.

Skrittar fram Sasse o...

0 Läs mer >>
Nu har även denna helgen nått sitt slut :P

Idag var det lite lugnare men ganska mycket att göra i alla fall. Först fixade vi stallet och fikade. Efter det plockade jag ihop mina tävlingskläder inför starten nästa helg. Lätt att glömma något om man packar när man är stressad. När det var klart var det lunch, korvstoganoff med ris, mums.

Sen red jag Celina, jobbade mest med galoppen. Övergångar, enklabyten, ett byte och halter. Tog även lite i trav med några öpnnor och växlingar i samlingsgrad. Tog även några passage-piaff-passage-övergångar. Från passage till piaff går helt ok, men tvärtom, från piaff till passage blir verkligen inte bra. Men såg lite i spegeln idag vad jag gör fel så det ska vi fila på framöver.

En annan sak jag såg tydligt när vi fick speglar var vilka förfärliga byten jag gör på Celina, riktigt hoppar i sadeln. Så det har varit fokus nu att sitta ner i sadeln och inte störa hennes balans i byten och vips så blev de bättre och hon länger sig inte lika mycket i byten nu.

När hon var riden gick vi in och tittade på GP hoppningen på ettan från GHS. Kul att se hästsport på tv. Vi kollade självklart på dressyren igår också!

När den var slut gick vi ut igen och jag red Sasse. Han gick rätt så bra. Vi jobbade med att variera traven och hitta påskjutet och samling i traven.

Med allt annat klart återstod kvällsmockning och fodring innan vi gick in och åt till Så ska det låta. Nu väntar duschen och sängen.... Go natt xoxo

Såhär har bytena kunnat se ut innan (även på tävling):

Ny helg till ända

0 Läs mer >>

bild1598 (MMS)

Träns med nosludd som skydd på bling-pannband :)

Träns med nosludd som...

0 Läs mer >>
Idag blev det lite sovmorgon, gick upp kl 07.00. Skönt att få den timmen extra så man laddar om batterierna för kommande vecka. Fortsatte dagen som vanligt med stallet, fika och packa påsar. När det var klar begav vi oss in till JKPG för lite shopping. Allt var kanske inte livsviktigt att köpa men det mesta var ändå sådant som jag behöver. Bild finns nedan på några av grejer. Utöver det blev det snabbandage och ryggpad från BoT, lite hundgodis, pälsglans på dunk inför tävlingssäsongen som drar igång nästa vecka. Blev även flera par vantar, det var det som var mest behov av. Blev tre par från Roeckl som jag tycker är skönast även om jag sliter ut dem fort. Tog även ett par för att testa från Equipage.

Sen det sista får även bli ett tips som kommer från en kompis i skåne. Tre nosludd som vi ska ha till att skydda bling-panbanden när man ska åka iväg. Det är alltid en lite risk att stenarna ska skadas eller tappas om man slår i något eller fastnar i något när tränsen ligger i en IKEA påse som man packat till träning eller när tränsen hänger i tävlingsskåpen. Man sätter helt enkelt nosluddet äver panbandet som skydd :)

Vi var både på Charlies Häst och Hund samt Hööks.

Hemma igen tog vi in hästarna och packa upp det vi köpt, städa i sadelkammaren och borsta hästarna. Idag blev det vila för alla eftersom de gått hela veckan.

Nu blir det att förbereda mat och sen kvällsmocka och fodra innan mat och tv:n hägrar...

Trevlig kväll, xoxo!


Jag och Azelia 2004 i Karlstad

Helg eller något

0 Läs mer >>

bild1596 (MMS)

Uvexhjälm och JW hjälmväska från Charlies Häst och Hund, och ett armband från Hööks. Blev lite mer saker som kanske kommer bild på sen:)

Nya saker.

0 Läs mer >>

bild1594 (MMS)

Celina fick ett lugnare pass idag hon också. Jobbade med en lugn takt i en kortare trav, och byten som de är i msvb4 ett på diagonalen. Hon gick ganska bra.

Celina fick ett lugna...

0 Läs mer >>

bild1593 (MMS)

Vi har besök utanför ridhuset, ser ni rådjuret på bilden?

Vi har besök utanför ...

0 Läs mer >>

bild1592 (MMS)

Nu har vi joggatloss efter träningen igår för att mjuka upp och få bort ev mjölksyra. Sasse kändes helt ok.

Nu har vi joggatloss ...

0 Läs mer >>

bild1585 (MMS)

Fina Sasse idag innan träningen

Fina Sasse idag innan...

0 Läs mer >>

bild1589 (MMS)

Sitter på kommunfullmäktige möte igen, just nu går ekonomichefen igenom bokslutet för 2011....

Sitter på kommunfullm...

0 Läs mer >>

bild1587 (MMS)

Nöjd Sasse tillbaka i hagen efter dressyrträning för Sissi Lilja här hemma. Han gick riktigt bra! Jag har även ridit Celina för Sissi och hon gick också riktigt bra.

Nöjd Sasse tillbaka i...