0 Läs mer >>

bild1706 (MMS)

Nu förbereder vi för tävling imorgon:)

Nu förbereder vi för ...

0 Läs mer >>
Dagen idag började med stallet, 06.30. Fodra, byta täcken, ta av stallbandage, sätta på benskydd och boots. släppa ut, mocka, sopa och hänga upp hönät...

Fortsatte med skolan en stund och sen ett möte med NNAB om att starta företag, hur man gör och vad man ska tänka på. Jag har planer på att starta eget inom hästnäringen så det var ett mycket informativt möte. Vi får se vad som händer.... Tillbaka till skolan en stund och sen hem vid lunch.

Red Celina och Sasse idag och båda gick bra. Jobbade lösgjordhet och samling i traven med Celina. Sasse fick samma tema men även galoppen och lite förvänd.

Nu sitter jag på kommunfullmäktige som kommer hålla på hela kvällen, bland annat kommer en motion skriven av två moderatvänner troligtvis röstas ja till :) Det gillas skarpt!!

29/3

0 Läs mer >>
...tar vi en kort paus. Vi har ägnat några timmar åt att vårstäda, sadelkammaren är röjd och massa gammal skit slängd, det är tvättat schabrak och snyggt inlaggt på sin plats och två blev skodda utan vare sig brodd eller snösulor :) :) :)


Nu är det vår och det njuter vi av!

Hoppas ni också gör det...xoxo

Just nu...

0 Läs mer >>

Idag säger vi ett stort GRATTIS till Mia-Lisa som fyller år.

Hipp hipp
HURRA HURRA HURRA HURRA


Mia på Nero i Nybro

Grattis!!!

0 Läs mer >>

bild1699 (MMS)

Hemma igen efter att jag och en kompis (som tog bilden) har sprungit en runda på 6 km :) härligt efter en heldag i skolan med intressant föreläsning...

Hemma igen efter att ...

0 Läs mer >>

bild1697 (MMS)

På väg till träning dag två. Igår red jag igenom st.george med celina. Vi fick mycket bra hjälp med galopp och skritt delen. Traven var helt ok. Idag blir det Sasse som ska träna. Sen direkt efter iväg till heldag i skolan...

På väg till träning d...

0 Läs mer >>

bild1694 (MMS)

Nu taggar vi för träning

Nu taggar vi för trän...

0 Läs mer >>
Här har det varit absolut fullt upp sista dagarna. Både torsdag och fredag var det väldigt fint väder så förutom att fixa stallet och rida tre hästar/dag så var jag och en kompis ute och sprang. Riktigt skönt i vårsolen, 6 km i onsdags och 4,5 i torsdags. Fredag blev två rida men det var lite städning som fick prioriteras.

I helgen blev det först lite lugnare i lördags som avslutades med häng hos en kompis på kvällen.  Men det vägdes upp av söndagen som innefattade träning av 6 hästar. Först var det en elev till Mia när stallet var klart. Sen kom Sissi Lilja ner så jag tränade Celina och Sasse och Mia tränade Badolein, Eros och Nero.

Det var Badoleins första träning och hon fick helt klart MVG. Kul när de oerfarna hästarna visar framfötterna :) Eros och Nero såg också finna ut.

Celina gick riktigt bra och vi fick väldigt bra piruetteträning. Det blev även jobb med skolorna och travsaxen. I galoppserierna var hon lite ouppmärksam och ville bli lång så det trimmade vi på.

Sasse var även han riktigt rolig att träna. Han skötte sig utmärkt och vi ska göra tävlingsdebuten till helgen i LA3 så det blev fokus på det som ingår där. Skänkelvikningar, ökningar och förvändgalopp.


Kul att träna och få hjälp med hästarna. Även denna veckan inleds med träning och avslutas med tävling så det blir lika fullt upp som vanligt :)

Fullt upp i helgen

0 Läs mer >>

bild1688 (MMS)

Sasse kliar sig själv på ryggen :p

Sasse kliar sig själv...

0 Läs mer >>

bild1685 (MMS)

Nu blir det dressyr på Sasse...

Nu blir det dressyr p...

0 Läs mer >>

bild1684 (MMS)

Duktig Loppan!

Duktig Loppan!

0 Läs mer >>

bild1679 (MMS)

Lugn förmiddag för Celina och Nero

Lugn förmiddag för Ce...

0 Läs mer >>

bild1678 (MMS)

Det har inte blivit helt mörkt än. Det gillar vi! Skrittar av Sasse på utebanan efter ett mycket lyckat pass dressyr :)

Det har inte blivit h...

1 Läs mer >>

bild1674 (MMS)

Mia-Lisa och Nero knep 3e platsen i MsvB4 på 67.174% i Lidköping idag. Han såg riktigt mjuk och fin ut! Stadig och bra samling gjorde inte saken sämre. Själv startade jag Celina i MsvA1, vår andra start i klassen. Hon var super fin på framridningen och sen kunde vi behålla den känslan även i programmet. Lite små missar men annars fint flyt. Vi fick ihop 62.98% Så nu har vi ett kval till nationell tävling och högre klasser:)

Mia-Lisa och Nero kne...

0 Läs mer >>
Med upp mot 10-12+ och soligt så känns det som våren är på väg med stormsteg här :)

Själv har jag ägnat veckan åt att ladda för tävling med Celina på söndag. Andra gången jag startar MsvA1. Nervöst är det. Jag slits mellan tävlingssuget med vinnarinstinkten som längtar och nervositeten som spökar och tror det kommer gå åt skogen. Ena sekunden intalar jag mig att vi har chans på placering och allt som ingår sitter som det ska för att i nästa ögonblick få känslan av att det kommer gå långt ifrån bra och det är mer än övermodigt att starta. Samtidigt vet jag så väl att ska man komma upp på högre nivå på tävling så måste man faktiskt våga starta så man blir bekväm med klassen. Och det enda sättet att vänja sig är att starta så det är precis vad jag ska göra. Dessutom, om man startat en klass en gång tidigare kanske det inte är så konstigt om man inte är helt trygg med situationen och fortfarande har en del att förbättra? Samtidigt är jag väldigt glad att jag strävar uppåt och vill förbättra mig istället för de som stannar på LA och tror de är världsbäst. Ska man bli bättre och nå toppen så måste man kritisera sig själv och sina metoder även om det ibland gör att man blir lite nere eller känner sig dålig jämfört med hur bra man skulle vilja vara. Men så är det för alla på väg uppåt ibland :P

Idag red jag Sasse föst.

På utebanan i solen. Jag jobbade med att ha honom rund i formen och mjuk i sidorna. Var noga med att kunna växla mellan höger och vänsterställning utan att han ändrade takten eller formen. Det gick ganska bra.

Sen red jag Celina.

Även henne på utebanan i solskenet. Efter uppvärmningen jobbade vi först med piruettgaloppen, att hon ska kunna gå i så stora/små galoppsprång som jag vill ha utan att varken förlänga sig eller bli långsam. Det blev väldigt bra och hon fick fina språng i bra uppförsbacke. Då har man även ett mycket bättre utgångsläge för att göra själva vändningen i piruett. Se var det travarbete, dels med samlingen och även skolorna i den samlingen. Jag fick hjälp av Mia för att få fram det som det verkligen ska se ut. Tyvärr har jag kommit till ett läge där formen inte riktigt är som det ska men vi jobbar på att lösa det med.

Tredje häst för dagen blev Badolein.

Hon gick dressyr i ridhuset för då hade det börjat mörkna. Hon var lite spänd för konstiga ljud på radion men gick ganska bra ändå....

Sist och faktiskt minst var det Loppans tur.

Hon var pigg men gick också ganska bra.

Nu blir det att äta och sen sova... Trevlig helg på er!!

Vår i luften

0 Läs mer >>

bild1666 (MMS)

Sista hästen för dagen blir Loppan:)

Sista hästen för dage...