0 Läs mer >>
Började dagen med att göra stallet som vanligt. Började sen packa inför helgens tävling. Vi ska starta två hästar var i tre dagar. Så rätt så mycket förberedelser som ska ordnas. Men nu är iallafall allt utom hästarna, sadlar, träns och havren packat. Alla skydd, lindor, paddar, schabrak, täcken, ensilage och övrigt kraftfoder är med. 

Har även skrittat ut Mille. Han och Candy fick en runda precis mellan skurarna så vi för en gångs skull inte blev blöta :) 

Imorgon blir det att rida mille och Celina, packa det sista och åka. Vi siktar på att komma iväg runt två. 


Packa!

0 Läs mer >>
Började med Celina. Hon var fin och Janne tyckte det såg riktigt bra ut. Så härligt att hon är igång igen och dessutom går bra! I traven började jag lite på volten med att flytta och fånga upp. Fortsatte med öppnor och slutor. I galoppen red jag igenom programdelar ur MsvB2&3. Jobbade även med bakdelsvändningar. Tog skrittapauser ofta. Är riktigt nöjd :)





Sen var det Milliano. Han var fin redan från början idag. Varierade en hel del mellan låg och rund, och upprest och framme. Red igenom det mesta i PSG. Skolor, piruetter och galoppsaxen. Den sistnämnda blev fin efter några försök. Avslutade med riktigt fina seriebyten. Duktiga Mille! :)





Bjuder dessutom på en bild på Mille när han stod och åt i lådan och en bild på Sune som låg i solen och njöt när vi kom hem efter träningen.



Träningen

0 Läs mer >>
Mille gick träning för Janne idag. 
Först värmde jag upp själv. Skrittade fram, joggade lite i trav och sen kom igång i galopp. 
Började träningen med att kolla av formen, Janne tyckte han behövde komma ner lite och rundas till. Fortsatte med att samla och forma honom. Fortsatte med öppnor och slutor för att dels kolla av att han behöll lösgjordheten och samlingen men även för att gymnastisera honom. 

Skrittadepaus och jobbade sen skritten, att han måste vara aktiv och eftergiven även i skritten. Fortsatte med galoppen på samma sätt som traven. Jag måste bli mer noggrann med att han måste svara på skänkeln i förhållningarna (alltså att han sätter under sig bak och blir mer samlad när jag fångar upp) istället för att bli långsam och styv bak. 

Sist red vi seriebyten. Det gick sådär. Blev bra tillslut men han viker sig lite i ingången på diagonalen istället för att vara rakriktad. Så det måste vi fokusera mer på. 

Överlag tycker jag han gick bra och jag fick väldigt mycket bra hjälp med både hur jag ska jobba honom och vad jag måste tänka på. 

Träning imorgon också, för både Mille och Celina :)

Här är några bilder efter träningen, finaste Mille💖





Träning Mille

0 Läs mer >>
Red Celina innan. Inne idag.

Hennes pass ser ungefär såhär nu när hon är under uppbyggnad igen:
 Börjar med skritt på lång tygel 10 min, 
jobba henne i skritt 5 min, 
Uppvärmning i trav och lossa 7 min,
Skritt 1-2 min
Uppvärmning i galopp och börja fånga upp 7 min
Skritt 2-3 min
Jobba traven 7 min
Skritt 2-3 min
Jobba galoppen 7 min
Lägga ner i trav 1-3 min
Skritta av på lång tygel 10 min

Tiderna är cirka tider, ibland blir det mer galopp och mindre trav eller tvärtom len detta är utgångspunkten. 

Idag var hon ganska mjuk redan från början. Börjar märkas att hon är mer igenom och smidigare i kroppen igen. Red inte programdelar idag utan fokuserade mer på kvalitén i traven respektive galoppen. Blev ganska bra. 



 

Celina

0 Läs mer >>
Ska träna idag och imorgon, Mille båda dagarna och Celina imorgon. Har redan ridit Celina och ätit lunch så ska gå ner och göra iordning Mille nu :)

Snart träning

0 Läs mer >>
Usch vad det är kallt och fy vad frusen man blir av den kalla vinden. Det är ju sommar, men det är klart, svensk sommar ;)

Red Wilma först idag. Jobbade mest med galoppen. Att hon ska kunna gå i en balanserad och rakriktad galopp på volt i båda varv utan att byta voltspår varje varv. Det har blivit mycket bättre så nu känns det inte svårt längre. Plus att hon är mer van att hålla igång en längre stund så hon har fått upp kondisen :)

Sen red jag Mille och han har fått vila två dagar (midsommar) så det blev ett lösgörande pass. 

Sist red jag Celina. Ute på ridbanan med dressyrstaketen. Hon blir alltid lite mer allert och busig på utebanan, speciellt när det blåser. Men det gick bra. Jobbade lite programbitar inför helgen så nu börjar vi få styr på dem också :) 
Celina i sin flughuva, hon hatar flugor men är lugn med den

Mille, Candy och Celina i sina hagar :)


 

Kall sommar :/

0 Läs mer >>
Var hos vänner igår och vi grillade, spelade kubb och hade allmänt trevligt. :)

Idag började med frukost hos dem och sen kolla film innan jag drog hem. Red Celina och Wilma som båda två gick bra. Celina jobbade jag lite programdelar från MsvB2 och MsvB3, Wilma gick lite lugnare.

Nu är stallet klart och det blir mat!

Celina i sin nattoutfit

Skön midsommar!

0 Läs mer >>
Hoppas ni får en skön dag! Själv får hästarna vila och det blir att grilla med vänner!
 

Glad midsommar!

0 Läs mer >>
Började dagen med att rida Mille vid halv sju. Han gick ganska bra. Jobbade med skolorna i traven och lite passage. Piruetter och serier i galoppen.

Fortsatte med att fika och sen göra stallet. Red Wilma mitt på dagen. Hon fick jobba mest med galoppen. Gick också bra.

Tog in de andra och sen åt lunch. Sen blev det en sväng till Eksjö inför midsommar innan jag red Celina.

Med Celina jobbade jag öppnor och skänkelvikningar i traven och öppnor och enkla byten i galoppen. Men hon jobbar bara en kort stund med varje än så länge. Helt okej.

Sen putsade jag deras grejer innan det var dags att kvällsmocka och fodra. Sen avslutade vi dagen med Pizza och nu har jag kollat på The Tourist, riktigt bra film :)

Mille i Borås för några helger sen, 65% i MsvA1

Utkast: Jun. 19, 2014

0 Läs mer >>
Kvällens pass på Mille tränade jag på att hitta samlingen och lösgjordheten i den uppresta formen han ska ha på tävling. (Nacken som högsta punkt och nosen i/framför lod)

Började som vanligt och lossade och mjukade upp honom. Så han verkligen är mjuk och avspänd när uppvärmningen är klar. Sen tog jag upp honom redan i skritten och började samla mer och hitta en mer energisk skritt. Fortsatte i trav med övergångar och sen skolor. Det tar en liten stund men sen blev han riktigt fin i traven. Skrittade lite på lång tygel och jobbade sedan skritten lite till, så han ska vara kvick och framme i den samlade skritten istället för att bara vara långsam. Tog sen galoppen, började på volten med att han skulle vara loss och rakriktad även när jag varierade och ökade samlingen. Avslutade med lite byten, helt ok fyra och en fin trea.

Nu har jag ätit, rostade mackor och te. Strax en dusch följt av sängen. Imorgon blir det tidigt, vi ska ses i stallet kl 06.00 för att rida varsin. :)

Tävlingsform

0 Läs mer >>
Bildbomb på Mille från kvällens pass





Bilder Mille idag.

0 Läs mer >>
 
Har precis ridit Wilma. Har hänt mycket med henne sen i vintras. Nu sitter skänkelvikningarna riktigt bra och öppnorna börjar falla på plats. Även i galoppen har det utvecklats. Fattningarna blir mer riktiga och hon kan hålla en mer balanserad galopp även flera varv på volten :) Duktiga Wilma!

Men nu till något allvarligare men mycket viktigt. Glöm inte att dricka ordentligt i sommarvärmen. Själv tog jag en snabbpaus nu för att dricka två stora glas saft (4+4dl). Är man aktiv så kan man en riktigt varm dag behöva upp till 5 liter vatten utöver de 1,5-2 liter vatten man bör dricka varje dag.
 
Mia-Lisas egna rabbarbersaft :-D

Drick!

0 Läs mer >>
Red Celina innan. Hon börjar bli riktigt fin igen. I uppvärmningen försöker hon lägga sig i handen och svajja men håller man bara efter det så blir hon riktigt fin när man jobbar sen. 

Svettigt med ridning. Spolade av henne efter och då måste man smutsa ner sig igen ;)




Fina Celina

0 Läs mer >>
Sitter just nu och fikar, brukar äta ett par mackor när stallet är klart innan jag börjar rida. Men idag blev det jordgubbar istället :) Jag verkligen älskar Jordgubbar!!

Hästarna har det inte så illa de heller, är ute i hagarna nu och mumsar gräs :-D

Ska strax gå ut och fixa det sista i stallet (Mia har dagridläger så fixade stallet själv idag och då tar det lite längre tid än när vi är två) och sen rida Celina. Som en del kanske vet har hon haft en senskada (fick i oktober) så hon är under igångsättning nu, jobbas ca 30 min om dagen vanlig dressyr. Både hon och jag tycker det är roligare att träna än att bara skritta!

Candy trodde han var i himmlen när vi släppte ut :)

Härlig sommar