0 Läs mer >>
Efter att ha varit igång mer eller mindre hela dagen. Ska försöka skriva snabbt nu och sen tappa huvudet på kudden tills klockan ringer 05.40 imorgon igen :-)
 
Red lektion med Celina idag och vi jobbade med galoppen. Att hon ska ta avkortningarna och bli kvickare i dem. Sen när hon var riden så joggade jag Mille en snabbis för att hinna klart till jag började jobba igen vid 3. De där tre timmarna jag har att äta lunch och rida båda försvinner snabbt :-P

Trött...

1 Läs mer >>

Så många som tittade på bilderna på Mille :-) kul!

I måndags var det full rulle hela dagen. Upp tio i fem för att hinna ha hästarna ute i skrittmaskinen innan jobbet som startar sex.

Red lektion med Celina på lunchen. Jobbade med halvhalter. Att hon ska ta dem och bli kvickare. Blev tillslut bra. Jobbade till strax efter halvsex och sen tog hand om mina grejer och hästarna. Inne halv åtta kanske. Laga mat, duscha och sova.

Igår upp tjugo i sex, båda hästarna till skritten. Jobba 7-12. Red lektion med Mille och det gick sådär. Jobbade 15-17.45. Fixade med Celina och sen på kvällen gick vi ut och åt 10 personer för en tjej här fyllde år :-)

Och idag gick jag upp tjugo i sex, hästarna har varit ute och jag har jobbat en timme. Så äter frukost nu och ska jobba till tolv och sen rida lektion med Celina. Rida Mille och sen jobba till halv sex.

Sen får vi se.

Och en annan sak, jag flyttar hem igen i slutet på oktober/början på november.

Oj

1 Läs mer >>
Idag när jag red Mille så tog Lotta (audinadenfina.se) kort på oss. De flesta blev faktiskt riktigt bra :-)
 
Öppna på långsidan i trav:
 
Samlad trav:
 
Mellantrav på diagonalen:
 
Samlar traven ner mot passage:
 
En sluta på diagonalen:
 
Hörnpassering:
 
Framridning ur en sluta med fint lyft:
 
Skritt:
 
Galopp på långsidan:
 
Galoppökning i andra varvet:
 
Sluta i galopp:
 
I ett byte:
 
Skritt med fina Mille!

Ridbilder Milliano!

0 Läs mer >>

Logerade även Mille på samma sätt. 20 min trav, 5 min galopp. Plus att jag med båda gick 10 min innan och efter.

Samma igen

0 Läs mer >>

Bestämde mig för att testa att longera Celina se hur det gick. Hon jobbade helt ok så det blev 20 min trav och 5 min galopp på lina idag. Som lite omväxling mot dressyrarbetet :-)

Annat

0 Läs mer >>

Denna dagen började lite speciellt.

Jag gick upp 20 över 5, och tog ut båda hästarna till skrittmaskinen så de skulle hinna gå minst 30 min innan en annan skulle komma och använda den någon gång mellan 6 och 7. Tog in Mille kvart över 6 och på med regntäcke och ut i hagen så han skulle hinna vara ute innan de andra började jobba vid 7. Tog sen in Celina och gick tillbaka in och la mig igen.

Sov till tio och har i två timmar kollat på datorn. Nu lagar jag lunch och ska sen gå ut och rida båda :-)

Lugn fm

0 Läs mer >>

Celina och Mille i sina boxar :-)

Bilder

0 Läs mer >>

Mille i sin hage:

Hage!

2 Läs mer >>

Som jag skrivit om så har jag fått lite problem med ryggen. Ont närmare bestämt. Både så det strålar från svanken ner i benen men också så det hugger till, antingen vid skulderbladen eller i korsryggen. Jag kände att det var mer smärta än att jag bara kunde låta det vara. Så jag har börjat gå till en massör. Första gången var för två veckor sedan. Det som var bra var att det känns skillnad i ryggen efteråt och massören sa att det var inget fel på min rygg och det fanns ingen skada i ryggen. Skönt det! Men ont lik förbannat, så idag var jag igen. Mycket välbehövligt ;-)

Men jag hade en hel del stela punkter så massören tog hjälp av små sugkoppar med vakuum för att "dra upp" muskeln. Nytta gjorde det men kolla bilden hur jag ser ut efteråt :-P

Annars idag så har båda hästarna vilat, bara gått i skritten 2ggr var och Mille var ute en timme i morse. Plus att båda blivit borstade och jag har även putsat stövlarna med skokräm.

Nu blir det lite sömn innan jag ska gå upp min vanliga tid 05.40

Massage

0 Läs mer >>

Bästa lunchen: Matlåda!

Lunch

1 Läs mer >>

Milliano redo för en tur i skrittmaskinen.

Morgon skritt

0 Läs mer >>
Fick en kommentar om hur jag gör så tänkte svara på det :-)
 
Hade du sadel, kandar o träns till Mille? Eller har du fått skaffa nytt.
Jag testade det jag redan hade och det passade så han har:
Kieffer kandar med OS panband.
Bates Inova Extended sadel.
OS träns.
Shabrak, lindor och benskydd är också sådant som jag hade.
Nytt har han fått ett BoT-fleecetäcke och en Eskadron grimma.
 
Vad har du för täcken på dem?
Inne har Celina ett HW Amigo Insulator Medium 150g, och Mille sitt BoT-fleecetäcke. Ute har Mille ett Rambo Supreme lite ofodrat regntäcke med hals.
 
Här ligger temperaturen mellan 10-20 grader, kallare på nätterna och varmare på dagarna. Försöker låta dem stå utan täcke några timmar varje dag.
 
Har de börjat att pälsa på sig? Ibland får man ju börja klippa dem redan i september.
Celina fäller så det kommer nog snart. Hon brukar vara tidig. Mille har inte riktigt börjat fälla än så hans päls är kort och fin. Det är Celinas med men hon fäller lite.
 
Jag kommer klippa om det behövs men väntar så länge som möjligt.
 
Annars idag har Celina joggat efter det lite hårdare passet igår. Mille tränade jag med för Mads igen. Idag kändes stor skillnad mot igår. Han var mer i samling från början och kvickare för hjälperna. Vi började jobba traven men grundtraven och sen lite slutor och sen samlingen. Att jag verkligen ska få en bra samlad trav där han bär sig bra. Sen jobbade vi lite med passage och mot passage så jag ska börja få in en känsla för det. Skrittade lite och tog sen galoppen. Samma jobb där med grundsamlingen. Sen bytena. 4or, 3or, 2or och ettorna. Japp kunde göra både ett-ett och ett-ett-ett i båda varv :-D Så kul att kunna känna på det. Fina fina Mille-boy!!!
 

Nu på kvällen har vi varit iväg och ätit på restaurang sex stycken, det var super gott så jag är proppmätt! Plus att det var jätte trevligt :-)
 
Men nu somnar jag snart med dotorn framför näsan igen så gonatt!
 
 

Frågor-Svar

1 Läs mer >>
Har just lagat och ätit mat, idag blev det skruvpasta med köttbullar och tomatsås. Och en snickersglass till efterrätt... Mums!
 
Gick upp 20 över 5 denna morgon för jag trodde vi skulle mocka ut stall ett klockan sex som vanligt. Men nej, när jag kom ut vid sex var stället öde.... Alltså ska vi mocka ut imorgon istället. Men eftersom jag redan var uppe så var det lika bra att gå med hästarna till skrittmaskinen. Så de hinner gå innan jag börjar jobba. Jag hinner inte gå med dem fram och tillbaka när jag jobbar :P Tog in Mille först vid kvart i 7 och släppte ut honom i hage där han får gå en timme. Celina tog jag in direkt efter men hon gick till boxen.
 
Jobbade från 7-12 med frukostrast vid 8-8.30. Sen har jag rast från 12-15 där jag rider båda hästarna plus äter innan jag jobbar från 15-17.30 igen.
 
Idag red jag Celina först. Värmde upp som vanligt och hon kändes riktigt mjuk och fin. Började jobba med piruetterna och idag svarade hon riktigt bra. Blev kortare och kvickare i uppkortningarna precis som de ska. Testade en halvpiruett åt varje håll och idag blev de riktigt riktigt bra. Jag kunde komma på kvartslinjen, kort galoppen, känna att den blev kort, börja vända och behålla galoppkvaliten och sen gå ur och rida fram. Åt båda hållen. :-D vilken lycka. Efter det kändes hon lite trött så då gav jag mig för dagen. Ett kort men effektivt och lyckat pass.
 
Mille red jag för Mads, en av beridarna. Han är på mig väldigt mycket med sitsen att jag måste komma ner i sadeln och sitta avslappnat för att komma till riktig ridning. Precis vad jag behöver. Idag tränade vi på samlingen i galopp och byten. Det är en hel del att känna in sig på med en ny häst så det är väldigt skönt att få hjälp från så duktiga tränare som dem här :-)
 
När Mille var klar åt jag snabbt lunch och sen jobba igen. Idag blev vi klara redan halv 5. (en timme tidigare än vanligt) så vi fick lite extra ledigt. Så jag passade på att putsa allt mitt läder innan jag Lotta och en till åkte till den lokala ridsportbutiken (Travdiscount). De har typ allt.
 
Sen hem igen och fixa båda hästarna inför natten. Borsta och på med täcken och BoT på benen. Sen ta hand om sig själv, mat och duscha och nu blogga innan jag somnar....
 
Tänkte visa lite bilder från sadelkammaren, hur jag har mina grejer :-)
 
Två hyllor med allt möjligt, Colaväskan tv med pälsglans, arnika, plasthandskar m.m. Colaväskan th med borstar m.m. Och skydden jag använder vid ridning längst till höger.
Övrehyllan: Hjälmar th och korg med diverse tv.
 
Korgen från ovan med vantar, ludd till sadelgjorden, putsgrejer, socker m.m.
 
Milles kandar, Celinas kandar, Celinas träns och Milles träns.
 
Bilden åt fel håll men mina sadlar...
 
Hylla med schabrak och i korgen lindor och paddar....
 
Imogon blir det att gå upp fem för att hästarna ska hinna ut innan jobbet ;)
 

Fint!

2 Läs mer >>

Här har det hänt en del sen jag flyttade till Danmark. När jag började hade jag med mig Celina, en häst. Men jag har fått rida lite till faktiskt. Suttit upp och provat några gånger. Och det var så himla kul att jag fastnade. Så efter lite samtal med Andreas och dem där hemma så bestämde vi oss för att köpa.

Jag har alltså skaffat en häst till som stod hos Helgstrands när jag kom ner. En 11-årig valack som heter Milliano. Han är bara så himla rolig att rida och supersnäll <3 Det ska bli jätte kul att lära känna honom och jag tror vi kommer utvecklas fint ihop.

Här kommer lite bilder:

Milliano

0 Läs mer >>
Nu var det helt plötsligt natt igen...
 
Denna dagen har verkligen gått i ett och sova är väldigt lockande. Ska dessutom upp kvart i sex imorgon så...
 
Gick upp samma tid idag för att Celina skulle hinna gå i skrittmaskinen före jobbet började vid 7. Sen gick förmiddagen åt att skifta hästar i hagarna. Lunch, rida Celina som var lika fin idag fast jag jobbade traven och fokuserade på samlingen och slutor. Fina häst.
 
Sen fortsätta jobba med fodring m.m. Hinna åka och handla, ta emot de hästar som kom hem från tävling och hjälpa till att skicka iväg de som ska tävla imorgon, åka och äta, fixa Celina innan natten, duscha och nu då sova...
 
Puh. Lång dag och jag är jätte trött....

Oj oj

1 Läs mer >>

Sitter just nu och skrittar av Celina efter det bästa passet på riktigt länge!

Jag har dessutom internet i ridhuset :-P

Annars har idag mest varit stress. Flera ryttare och 15 hästar och några hästskötare skulle iväg på tävling vid tre. Alltså har hela dagen handlat om att få allt klart. Schamponera hästar, packa grejer och göra fint allt som skulle med. Puh... Men det blev klart och allt och alla har kommit iväg som de skulle.

Själv har jag då precis ridit Celina. Började i traven med att känna att hon bjöd fram och kunde variera traven utan att hon la sig i handen eller blev lång. Det gick över förväntan :) sen jobba jag galoppen. Först på samma sätt som traven och sen slutorna och saxen. Bra. Fortsatte med serierna 4or, 3or, 2or. Inga problem. Avslutade med att länga lite och galoppera henne lite lägre i en lite längre galopp några varv. Det gillade hon.

Nu som sagt skrittar vi av:

Bästa Celina! <3