0 Läs mer >>
Igår var det tävlingsdags igen. MsvA1 med Celina och Mille i Nordhalland. 

Först var det Mille. Framridning ute i solen och start inne. Han kändes avspänd och mjuk redan från början. Red mycket skolor och sidvärts i uppvärmningen. Inne på banan skötte han sig riktigt bra. Tittade upp några gånger och dåliga piruetter men annars ganska bra. Jag hade en bra och trygg känsla genom hela programmet. Domarna höll överlag med, 63.2% så jag är nöjd. 


Celina var riktgt pigg i början. Detta var hennes anda tävling (3e start) för i år och det märks att hon gillar att vara på tävling. Hela framridningen var hon lite för framåt men blev bättre och bättre. Inne på banan skötte hon sig jättebra första halvan och det var bland det bästa trav och skritt delen vi gjort på denna nivån. Till galoppen blev hon lite trött och blev då lite ouppmärksam på mig så vi fick missar och jag glömde halten och ryggningen. Men vi fick ändå 60.4% och fina lovord. :) 










Med på tävling var också Mia-Lisa med Eros. De debuterade MsvB4 och det med den äran! 64,39% och femteplacering! Stort grattis!! :)


 

Tävling 28/9

0 Läs mer >>
Oj vilken dag. Just nu sitter jag på hotellrummet på Radison Blu i Stockholm. Jag och Mia åkte tåg upp vid fem, checkade in på hotellet och gick å åt på Jensens. Helt proppmätta ska vi nu sova. Imorgon väntar en heldag ute på Hogsta. Först en föreläsning om upplägg och metal träning med Rasmus Bagger, Roffes mentaltränare. På eftermiddagen en clinick med Anna Blomgren (som jag red för när jag jobbade på Helgstrand Dressage i Danmark), som nu bor i och jobbar i Holland. Sen på söndagen fortsätter det med mer genomgångar. Ska bli mycket intressant och spännande!

Som ni förstår var det en hel del att fixa innan vi åkte. Ska hästarna och stallet klara sig en hel helg måste allt vara klart innan. Som tur är får vi hjälp så det löser sig :)
Halmnät till Brio som ska räcka hela helgen. 


Påsar så det ska vara enkelt att fylla på näten. 



Han även rida både Mille och Celina innan vi åkte. Celina fick en skön skrittrunda på åkern utanför ridbanan. Mille fick gå ett ordentligt dressyrpass på banan. Jobbade mest med galoppen, uppsamlingar till piruettgalopp och seriebyten. Gick ganska bra.

Eddy försöker skräma Zerona men hon bryr sig inte :P 


Sthlm

0 Läs mer >>
Red även Celina igår. Ett härligt pass på utebanan i höstsolen.
Hon var nästan för pigg, skulle bara fram fram fram. Men kul när man verkligen känner att hästarna vill. I uppvärmning var det mest rulla på och komma igång, övergångar för att hon ska fortsätta lyssna och lite skänkelvikningar i trav och öppnor i galopp för att hon skulle bli loss och mjuk i kroppen. I traven jobbade jag med halvhalterna, först skritt övergångar och sen halv halter, gjorde även öppnor och slutor för att få mer samling. I galoppen hade jag samma tänk men jobbade öven med skutorna och saxarna. Hon blir lite för het men annars var Intermediere saxen helt ok. La ner och stretchade på slutet och sen skrittade av.



Celina på utebanan

0 Läs mer >>
Red Mille i ridhuset innan lunch igår. I uppvärmningen var han lite pigg och fokuserad så gjorde övergångar och lösgörande övningar, både i trav och galopp. Han slappnade av och jobbade bra. Sen jobbade jag med traven, först på volten med att hitta samlingen och kontakten. Senred lite skolor för att kolla att det fungerade även på rakt spår. Det gick sådär, fick en fin samling men han blev rädd för något utanför så han slappnade inte riktigt av och koncentrerade sig på mig. Så då gick jag in på volten igen och red passage. Kan låta lite märkligt men när man rider passage och piaff på honom så slappnar han av och koncentrerar sig. Dels för att det är en så svår/jobbig rörelse men också för att han är bra på det och vet att han är duktig när han gör det. Och nu när han var lite på tårna redan från början så gjorde han det jättefint! Red passage på volten och när jag kom till medelinjen så gick jag ner till piaff och sen fram i passage igen, tre gånger i höger varv och tre gånger i vänster varv. Och övergångarna från passage till piaffen var riktigt riktigt bra!! Bra tryck och tydligt. Duktiga Mille! Fram från piaff till passage igen var inte riktigt lika bra men fortfarande ganska bra. Avslutade med att trava av så han fick länga ut och stretcha. Skrittade av och sen fick han gått i hagen igen.

Mille igår

0 Läs mer >>
Idag var det verkligen en fatastisk höstdag, i alla fall efter lunch ;) Frisk luft, strålande sol och nästan ingen vind. Så jag passade på att rida Celina ute. Skönt att slippa insekterna också. Var inga flugor alls. Dessutom gick Celina kalas!! Finaste Prinsessan! Jag värmde upp och sen red igenom St. George två gånger. Det var dessutom första gången jag red igenom det programmet sen hon skadade sig i oktober förra året. Det kännes så bra! Att äntligen vara tillbaka på riktigt. Hade det varit tävling hade vi nog fått runt 61% så det var ingen super ritt men ibland blir man lycklig bara av att få rida igenom alla grejerna i följd och bara känner hur hela hästen vill och tycker det är kul! Dessutom att allt sitter där, saxen inga problem, båda piruetterna helt okej. Båda serierna som ett rinnande vatten. Fast bäst tyckte hon om galoppökningen på slutet ;)




Vi hade publik också! Som noga granskade vad vi höll på med


Som gav feedback direkt jag suttit av



PSG med Celina

0 Läs mer >>
Idag var det verkligen höst ute. Dimmigt på morgonen, soligt och friskt på dagen och man riktigt kände hur temperaturen sjönk när mörkret la sig. 

Mille joggade idag. Lite loss och rund i trav och galopp. Klippte honom nu på kvällen också. Han hade verkligen satt luddpäls! Inte så lång men fluffig! Så då var det dags att raka. Riktigt fin blev han :)


Red även Celina som var riktigt fin idag! Kort och kvick redan i uppvärmningen. Jobbade med skolor i traven, hitta takten och flytet. Skrittade lite och tog lite piaff. Skrittade lite och jobbade sen med galoppen. Lite skolor och sen serier. 



Klippt Mille

0 Läs mer >>
Nu är valet över och det blir fyra år i opposition (om det inte blir regeringskris med efterföljande nyval förståss). Så vad är bättre än att kickstarta bloggen igen? 

Efter eftermiddagsfodringen så passade jag på ta mig tid att pyssla om varje häst för sig på stallgången. Borstade, oljade hovarna, borstade svansen, på med täcke och BoT. Riktigt mysigt var det! Tog dessutom kort på alla ;)

Först ut Wilma

Sen Candy

Fortsatte med Celina


Sen Mille


Och sist men inte minst Eros


Pyssel