0 Läs mer >>

Jajamen, både lördag och söndag var det regional dressyr i Mjölby med Celina. MsvA1 på lördagen och St.George på söndagen.

Både programmen startade vi flera gånger förra året så det kändes bra innan. Att jag dessutom fått hjälp av Janne med programmen både torsdag och fredag gjorde bara saken bättre.

Första dagen koncentrerade jag mig på att hålla mig lugn och rida ordentligt varje steg och varje bedömningsgrupp för sig. Det flöt på bra och jag kunde hålla mig till planen hela tiden. Förutom en liten miss i ena piruetten var hela programmet bra. Stabilt och mjukt. 65.581% och en femte placering. Min första och min och Celinas första gemensamma placering i MsvA! Jag var överlycklig! Vilken start på året.

På söndagen hade jag och Mia diskuterat igenom både mitt och Celinas nuläge såväl som vilken strategi vi ska ha för tävlingarna nu. Jag har runt 65% och det är bra men räcker sällan till vinst på den nivån. Alltså måste nästa steg bli att sikta på 70%, inte nöja sig med 65%.
Sagt och gjort. På framridningen Celina så fantastiskt bra att jag knappt fattar det själv. Jag lyckades inte riktigt hålla ihop det inne på banan utan det blev lite överilat. Men vad gör det. Ingenting för vi har tagit ett stort steg framåt. Denna tävlingen gav först en placering och sen dag två med missar och felridning fick vi ändå 62% och en bra koll på var vi ligger till och vad ska förbättra :)

Tävling Mjölby med Ce...

0 Läs mer >>

Förra veckan var det fullt upp torsdag till söndag.

Torsdag var det träning för Janne i Risabo med fyra hästar för mig och Mia-Lisa. Jag började med Wilma. Hon var lite pigg och vaken men visade återigen varför hon ska ha guldstjärna. Efter lite arbete på volt gjorde vi fina skänkelvikningar, öppnor och början till slutor. Även i galopp gjorde vi öppnor. Fina Wilma!
Sen var det Mia och Badoleins tur. Janne tyckte det gått framåt och det såg riktigt bra ut.
Jag red därefter Mille. Vi började med att kolla av grunderna och fortsatte med rörelser. Han kändes ganska bra och piaff och passage är aldrig tråkigt ;)
Sist för dagen red jag Celina. Drömprinsessan! Hon gick super och vi red igenom program inför helgen.

Dag två, fredag inleddes på sämsta tänkbara sätt. Minus tjugo. Heja. Både jag och Mia var beredda att ge upp, nästan i alla fall. De gick i samma ordning idag. Wilma var lite spänd i början men det tror jag mest berodde på att jag var lite spänd för jag frös. För sen gick hon verkligen super. Var jätte mjuk och fin.
Badolein såg också toppen ut. Kul att se att Mias hårda arbete leder till sådan total utveckling! Härligt att se och jag är lyckligt lottad som har en ryttare och tränare som är så skicklig vid min sida varje dag! Jag är stum av förundran och hoppas att jag med hårt arbete en dag kan bli lika bra :)
Mille som kom sen jobbade vi mest med att hitta ordentlig böjning och eftergift. Mycket bra grundarbete.
Celina avslutade igen och kunde inte gjort det bättre!!! Så fin var hon och rida igenom programmet var riktigt kul.

Träning torsdag freda...

0 Läs mer >>

Efter Mantorp har det rullat på här hemma. Mille fick vila måndag och jogga tisdag. De andra har blivit ridna som vanligt. Idag har alla sju hästarna (mina och Mia-Lisas) jobbat över bommar. Bra omväxling tycker vi :-)

Imorgon och på fredag blir det träning i Risabo för Janne :-D

Bild på Nero i Falkenberg 2009

Vardag

0 Läs mer >>

Var iväg och tävlade med Mille idag. MsvC i Mantorp. Framridningen gick enligt plan och han kändes fin. Inne på banan spände han till lite men jag tog det bara lugnt och red ordentligt. 3 missar annars bra hela programmet. Vi slutade på 65.106% som räckte till en femte placering :-)

Tävling Mantorp

0 Läs mer >>

Idag skulle det varit programridning hos Sissi. Men jag lyckades stuka foten igår så det fick bli bara lugnt hemma. Vill inte riskera något. Men både Mille och Celina gick riktigt bra idag. Med Mille värmde jag upp och sen red igenom MsvC2 två gånger. Helt ok. Med Celina värmde jag upp och sen bara gjorde alla rörelser. Hon var så himla fin. Superbra skolor. Mjuk passage och fint ner till piaff och fram igen. Bra saxar i galoppen. Bra seriebyten och en helpiruett åt varje håll. <3

Snyggingen i dubbel upplaga!

:)

0 Läs mer >>
Igår var det Celina och Milliano som fick träna sig för Janne.

Mille red jag först. Började med grunden. Lösgjordheten och formen. Att han sökte sig framåt ner och tog stöd i den låga formen. Jobbade igenom honom och successivt ökade samlingsgraden. Red skolor i både trav och galopp. Piruettarbete där det blivit otroligt mycket bättre sen i höstas. Tog till och med varsin helpiruett åt varje håll. Avslutade passet med Passagearbete också. Han kändes ganska mjuk och fin!

Celina som gick även första dagen var lite på tårna för allt snöras. Så på henne var första delen av träningen mest inriktad på att hon skulle slappna av och mjukt bjuda fram och bära sig själv. Hon blev ganska fort avspänd och riktigt fin. Sen tog vi piruetterna och hon gör ganska bra helpiruetter åt båda hållen :) Sen blev det lite trav igen med passagearbete med övergångar ner till piaff och lugnt fram igen i passage. Kul att hon är i sådan träning igen att hon gör allt :)

Idag har det varit lite lugnare pass för hästarna och Mille har vilat helt. Nu ska jag försöka knåpa ihop en veckoplanering innan kvällspasset....

En bild från 2009, jag och Nero i Falkenberg

Träningen dag två

0 Läs mer >>

Idag har Wilma och Celina gått träning i Risabo för Janne. Där precis som hemma rasade det snö från ridhustaket. Föga förvånande blev resultatet att båda pollarna var lite spända. Wilma som var först ut tyckte det var läskigt i början men underbar som hon är så vågade hon mer och mer. Och trots rasen så gick hon riktigt bra. Fick många fina lovord från Janne också :-)

Celina som hatar ras och andra oljud var förvånansvärt lugn. Visst lite spänd men fortfarande koncentrerad och lugn att jobba. Duktig prinsessa! På henne gjorde jag dessutom alla möjliga roliga saker. Helpiruetter åt båda håll. I följd också. Galoppsax åt båda håll. Seriebyten klockren och avslutade med passage och piaff. Fina Celina <3

Spänd träning

1 Läs mer >>

På väg hem från första tävlingen för året med Mille. På framridningen var han fin, stundtals riktigt fin. På banan däremot blev han spänd så jag tappade ridningen, vilket resulterade i massa missar och låga poäng. Så nu blir det hem och träna!

Här är en bild när han var fin

Första

0 Läs mer >>

Igår var det träning för Mette på Ridersberg med Mille. Först lite enskild uppvärmning. Skritt, några varv i trav och lite galopp. Sen började själva träningen. Först gick vi igenom hur Mille har gått och vad vi behöver träna på och vad målet är just nu.

Han har gradvis blivit bättre sen i höstas, vi behöver hjälp med piruetterna och målet just nu är att tävla MsvC.

Träningen började med galoppen. Känna att han var kvick för hjälperna och engagerad. Lite övergångar, öppnor och övergångar i öppnorna. När det funkade bra blev det en kort skrittpaus.

Fortsatte med arbete i trav. Först kolla grunden att halvhalterna fick igenom. Även kolla ställning och böjning. När traven blivit riktigt fin började vi jobba med öppnor och slutor. Både hela långsidor/diagonaler men även som det ingår i MsvC2. Fick till det riktigt fint efter några försök.

Skritt igen och sen gick vi tillbaka till galoppen med piruettarbetet. Genom hela passet fick jag både påminnelse om och hjälp med hur jag ska förbättra sitsen och vara noggrann med hjälpgivningen. I piruetterna speciellt tänka på att vara kvick med skänkeln men mjuk i benen så hästen förstår att den ska öka intensiteten men inte farten.

Jag var jättenöjd med träningen och Mille kändes mycket bra.

Idag däremot låg fokus på något helt annat. En kompis kom hit så red vi ut fyra av hästarna. Riktigt skönt i vårsolen :-) här är en bild på största och minsta. Och en på Mille när han njuter av solen i hagen.

Träning och uteritter