Träning och uteritter

Igår var det träning för Mette på Ridersberg med Mille. Först lite enskild uppvärmning. Skritt, några varv i trav och lite galopp. Sen började själva träningen. Först gick vi igenom hur Mille har gått och vad vi behöver träna på och vad målet är just nu.

Han har gradvis blivit bättre sen i höstas, vi behöver hjälp med piruetterna och målet just nu är att tävla MsvC.

Träningen började med galoppen. Känna att han var kvick för hjälperna och engagerad. Lite övergångar, öppnor och övergångar i öppnorna. När det funkade bra blev det en kort skrittpaus.

Fortsatte med arbete i trav. Först kolla grunden att halvhalterna fick igenom. Även kolla ställning och böjning. När traven blivit riktigt fin började vi jobba med öppnor och slutor. Både hela långsidor/diagonaler men även som det ingår i MsvC2. Fick till det riktigt fint efter några försök.

Skritt igen och sen gick vi tillbaka till galoppen med piruettarbetet. Genom hela passet fick jag både påminnelse om och hjälp med hur jag ska förbättra sitsen och vara noggrann med hjälpgivningen. I piruetterna speciellt tänka på att vara kvick med skänkeln men mjuk i benen så hästen förstår att den ska öka intensiteten men inte farten.

Jag var jättenöjd med träningen och Mille kändes mycket bra.

Idag däremot låg fokus på något helt annat. En kompis kom hit så red vi ut fyra av hästarna. Riktigt skönt i vårsolen :-) här är en bild på största och minsta. Och en på Mille när han njuter av solen i hagen.

Kommentera här: