0 Läs mer >>

bild0577 (MMS)

SMS-inlägg

0 Läs mer >>
Har blivit lite dåligt med skrivande i två dagar... Inte bra säg. Idag red jag Nero som vilade igår. Han kändes så fin!!! Vilken häst alltså. Mest lösgjörande, uppmjukande och kortande arbete idag. Ska försöka lägga om hans pass lite så det blir kortare tid men mer effektivt arbete. Tror jag lyckades hyfsat idag. Som synes nedan var det KF möte idag. jag var uppe i talarstolen några gånger. En del bra sagt och annat inte jätte bra :P Men man lär sig efterhand. I skolan var det filmningsövningar igen, min grupp fick extra beröm av läraren idag. Det är både kul och skönt, kul för att vem gillar inte att få beröm och skönt för att vi verkligen försöker göra det bra. Celina vilade idag och igår och ska göra det några dagar.

Igår var det fullt upp. Nero vilade. Har en prao här denna veckan som är både duktig och trevlig :)

Imorgon är jag hemma hela dagen. Ska tillsammans med prao:n försöka fixa två sommarhagar så vi kan släppa beteshästarna i helgen. Nu däremot blir det sängen innan jag slocknar på tangentbordet.

Over and out...

Dåligt, jag vet...

0 Läs mer >>

bild0573 (MMS)

Dagens outfit i KF...

Dagens outfit i KF...

0 Läs mer >>
Tävlade Nero idag också. Han var jättefin på framridningen och hade riktigt bra chans inne på banan fram tills jag red upp på medellinjen. Då sprack bubblan. Fokus var som bortblåst och vi inledde med 5,4,5,5... Ingen drömstart direkt ;) Resten var helt ok undantaget ena bytet ur ökade galoppen. Då red jag som om det var Celina, ingen god idé. För övrigt var det en del som var riktigt bra och det mesta var inte som jag planerade. Men som alla som tävlar vet så spricker bubblan blir det som det blir. Nästa gång ska jag njuta av min fina häst och hålla huvudet kallt så tror jag det går bättre. Fick 62.29% 6a av 9 i MsvB:3.

Imorgon blir det att ta tag i några andra viktiga saker. Nu däremot blir det sängen och drömma lite om fina duktiga Nero<3

Over and out...

Hum...

0 Läs mer >>

bild0557 (MMS)

Allt in packat i bilen och vi är på väg till mjölby för msvb:3 med Nero.

Allt in packat i bile...

0 Läs mer >>
Började dagen med att vakna kvart över sex. Gå upp göra lite små grejer och sen fodra ca halv sju. Äta frukost långsamt och sen ner till stallet 8a. Bytte täcken m.m. och släppa ut, dock går inte allt som planerat. Upptäckte att Celina inte kunde starta i Mjölby så direkt efter utsläppet fick jag stryka henne :(
Ner igen och mocka, fika, putsa saker. Äta lunch, ta in Nero och Celina. Ta in Lilleman och fixa honom. Ut på åkern och intervallträna i galopp. Tyckte både han och jag var skoj! När han var klar tog vi in övriga hästar. Ut med Nero på gången för stylingen inför tävlingen. Putsa av hästen, knoppa, fixa svansen, på med transportskydd och täcke. Lasta honom, upp och byta om till tävlingskläder och bära med allt ut till bilen. Hämta utrustningen i sadelkammaren och ut med den i bilen och iväg.

Middag på McDunken, framme i god tid på tävlingsplatsen. Tittade på några ekipage. Ut med Nero och på med grejerna. På med rätt saker på mig, inte att förglömma ;)
Satt upp, skrittade fram, travade fram, galopperade lite i båda varv. Några bakdelsvändningar, jobba traven, jobba galoppen och in i collectingring. Han kändes bra på framridningen men hade kunnat vara lite kortare och lite spänstigare men nu lyckades jag inte rida ihop honom optimalt.

Väl inne på banan tittade han på domaren m.m. Tog en stund att få honom avspänd. Sen fick vi startsignal och både jag och Nero skärpte till oss. Lite små missar här och var men alla byten var rena och vi slutade på 63.48% :) Första kvalet till MsvA:1 också. Kul att vara kvalad även om vi inte är redo för det :p Jag slutade 5a och det var 4a placerade. :o

Sen hem och in med Nero, fodra och upp till huset för att sova.
Jag är nöjd med dagen och TACK SÅ MYCKET M-L för all hjälp, support och trevliga stunder! Du är bäst och helt ovärderlig! Glöm inte det :)

Nu blir det sängen...over and out..

Lååång dag

0 Läs mer >>
Blir det inte så mycket skrivet som  man tänkt.
Idag var jag och träna med båda hästarna för Anette igen. Var ett tag sen nu. Kan knappt beskriva hur bra de gick. Celina kändes som en dröm att rida och på Nero var det enbart lycka!
Ska tävla på söndag och måndag så det var precis den uppladdning jag behövde.
På söndag blir det MsvB:4 på båda. Celinas första tävling för året och Neros andra.
På måndag är det debuten i MsvA:1 som gäller med Celina :) Det ska bli så kul. Har längtat flera år på att ta mig dit. Men nu känns det som att det kommer gå bra. Alla saker som ingår fixar vi på träning och samlingen är mycket bättre än förra året. Dock måste jag komma ihåg att rida varje steg noggrant om det ska bli bra men jag ska göra mitt bästa iaf :p

Igår red jag Nero på morgonen före skolan. Ett lugnt pass. Bara känna att han var mjuk och loss och framme. Sen släppa ut, mocka halva stallet och snabbt duscha och iväg till skolan. Mer praktisk säljträning framför kameran. Hem igen strax efter två. Tog in vid tre och red sen Celina. Ett ganska men inte lika lugnt pass på henne. Kändes ganska bra. Sen tog bensinen slut och jag fastnade framför tv:n innan kvällsmockningen.

I onsdags var det skola. Genomgång och sen förhandling. Det var kul och även lite nyttigt... En timmes dötid i nässjö och sen möte med lärarna på skolan igen vid 4. Det var ett riktigt bra möte. Vi kom fram till en del konkreta saker och även lite allmänna reflektioner. ML red Nero så det va Celina jag skulle rida när jag kom hem. Tog dock en paus först och samlade lite ny energi. Hin gick hyfsat, red igenom MsvA:1 och det känns som vi börjar få kläm på det.

Tisdag var en ganska vanlig dag. Släppa ut, äta frukost, in till skolan, hem igen. Rida Celina och Nero. Jag blev förkyld i fredags och tisdag var första dagen utan feber = lycka. Vill inte vara sjuk länge. Ok att jag snorrar men feber är inte skoj. Är iofs inte helt bra än men febern har inte kommit tillbaks!

Måndag var jag ledig från skolan, eller ledig och ledig. Vi jobbar i halvklass nu så den andra gruppen går på måndagar och min grupp på torsdagar. Red båda hästarna som gick sådär, alltså jag red sådär. Var trött och seg så det var ingen hit. Hata att vara sjuk men det ingår i livet antar jag.

Söndag var typ samma. Jag och ML gjorde stallet sen sov jag typ 4-5 h, åt lunch, red båda hästarna och var i princip helslut efter det.

I lördags när jag kom hem från Skåne var jag också helt färdig så då vilade båda hästarna.

Tror jag täckt in det mesta av veckan nu :P
Är lika trött nu som jag brukar på kvällen så nu blir det sängen och sen stallet i morgon bitti 07.30 <3

Over and out...sov gott! (Det ska jag)

Ibland alltså...

0 Läs mer >>

bild0556 (MMS)

Vad lämpar sig bättre än påskliljor på skärtorsdagen? :)

Vad lämpar sig bättre...

0 Läs mer >>

bild0549 (MMS)

På väg...

På väg...

2 Läs mer >>
Idag blev det en senare morgon än de sista dagarna. Gick upp 6 och var i stallet 20 över. Släppte ut m.m. och sen upp till huset igen strax efter 7. Började med att skicka iväg beställning, jag har blivit LR konsulent så jag säljer parfymer, smink, hud och hårvård m.m. Första egna beställningen jag reggade. Det kändes bra. Nu har jag ätit frukost 4 rostade mackor med smör och kaviar med ett glas mjölk till. Nu ska jag gå ner till stallet igen och rida båda hästarna innan lunch. Vid ca 1 ska jag bege mig söderut mot Skåne för att prova två hästar i eftermiddag och sen till vänner på middag och imorgon följa med dem på nationell ponnydressyr. Ska bli kul att se!

Over and out... och trevlig helg. Blir nog uppdatering igen sent imorgon eller på söndag fm...

Lugnare morgon

0 Läs mer >>
Gick upp tidigt i dag också. Red Nero innan skolan. Han gick riktigt bra idag. Fick en mycket fin trav. I skolan var det gruppövningar framför kameran. Sen hem, ta in och rida Celina. Hon gick helt ok. Efter det var jag så trött så jag gick in och kollade på tv. Inget att skryta med, med andra ord. Tror jag är på vög att bli förkyld men hoppas det är en lätt variant med bara lite ont i halsen och snuva. Har även kv.mockat och fodrat och kollar nu på Hellboy II ingen super film men hyfsat underhållande so far. Tänkte typ sommna nu med ;)

Sjuk?

0 Läs mer >>
Idag var en sån dag! Den dagen som hade kunnat vara jätte bra, och till mesta dels faktiskt var bra. Men. Alltid det där men:et på de dagarna. Jag kom precis in från att ha varit ute och jobbat en timme. Grävt bort en trasig stolpe, satt dit en ny. Skruvat bort isolatorerna från den gamla stolpen upp på den nya. Fäst repen m.m. på den nya stolpen och resultatet blev såhär:


Dock var enda anledningen till detta väl genomförda arbete att jag själv, ja just det JAG hade kört sönder den gamla stolpen med hjullastaren på väg förbi detta staket. Mycket briljant gjort om jag får säga det själv... Öhh NOT! Men så kan det gå, den bjuder jag på ;)

För övrigt sen jag kom hem från skolan har jag lyckats med att em fodra och ta in. Rida Celina som gick ganska bra. Ett lugnare pass idag. Har även haft träns på Loppan för första gången sen hon kom. Hon var så duktig. Öppnade snällt munnen och här är fotobeviset:

Lite suddig men det får överlevas....

Här kommer även en bild på dagens outfit stallet edition:

Mer arbete

0 Läs mer >>
Sitter i klassrummet på träcentrum. Just nu har jag lunch.
Fortsatte mitt nya liv i morse. Gick upp 20 i sex och ut med hundarna, på med kläderna, kasta i sig en macka. In med hundarna och själv gå ner till stallet. Var lite sen så M-L höll på att fodra när jag kom ner. Började med att fylla vatten. Borsta Neros ben och på med skydden. Bytte till ridskorna och shortshaps. Ställde ut Nero på gången och gjorde i ordning resten. Ner till ridhuset. För omväxlingens skull började vi med att skritta fram ute :) Det var skönt men Nero var lite spänd. Tror han tyckte det var kul.

Fortsatte i ridhuset med resten av passet. Värmde upp som vanligt och jobbade sen galoppen. Grunder, uppmärksamheten och tempoväxlingar. Gjorde några byten åt varje håll som alla var bra idag! Första gången som jag gör flera byten där alla blev bra. Det artar sig vår utveckling.

När han var färdig släppte vi ut och jag stack iväg till skolan. Försäljning på schemat idag. Vi har spelat charader för att öva kroppsspråksuppfattningsförmågan...
Nu blir det mer lektioner fram till ca halv fyra och sen hem, ta in hästarna, rida Celina och sen får vi se ;)

Är faktiskt förvånad över hur bra det fungerar att gå upp och rida innan skolan. Känns som jag är piggare och effektivare. Trodde att det skulle vara svårt att komma igång på morgonen och sen trött resten av dagen men som tur var är det precis tvärt om. Nu hoppas jag bara att det håller i sig och rutinen blir fast så jag gör så varje vardag!

Mitt i veckan

0 Läs mer >>
Jo men visst serru.... Hade som sagt ny kurs i skolan, inköpsprocessen. Dagen till ära blev det en crazyoutfit, ska dock nämnas att jeansen är uppvikta för att skorna ska synas ordentligt. Men här är iaf dagens skol-outfit:


Efter skolan stoppade jag in några skjortor m.m i tvättmaskinen och bytte om till ridkläder. Ner till stallet och rida Celina. Blev lite lugnare idag. 20 min skritt. 7 min trav. 10 min galopp och tre min trav innan 20 min avskrittning. Hon hängde lite (mycket) i början men blev fin sen på slutet... Därefter förpassade jag mig upp och bytte om och åkte in till stan (den stora = not) och handlade innan det blev biljardkväll hos/med polarna...

Nu blir det sängen och upp 05.30 imorgon också. Jag och M-L ska ta varsin häst innan jag måste sticka in till skolan. Vi får se om jag kör samma vågade stil då :P

Over and out nigth...

2a ½an

0 Läs mer >>
Just nu sitter jag i skolan, har idag börjat en ny kurs, inköpsprossecen. Vi håller på att presentera oss själva just nu så då passar jag på att uppdatera lite.

Gick upp 20 i sex och släppte ut hundarna, klädde på mig m.m och gick ner till stallet. Morgonfodrade, fyllde på vatten och kastade i mig en yoghurt med müsli, på med ridskorna och shortshapsen, tog med strykkapporna och började med Nero. Borstade benen och satte på skydden i boxen. Av med täcket och ut med honom på gången. Borstade resten och sadlade och tränsade och ner till ridhuset.

Började med att skritta fram 12 min. Jobbade lite i skritt. Började i trav på fyrkanten. Bara jogging första varven. Sen lite mer krav och högre anspänning efterhand. Tog en skrittpaus när han kändes bra i traven, tog även av mig jackan. Sen galoppen. Samma tanke som i traven, först bara en jämn galopp rakt fram med bra takt. Sen mer krav på lösgjordhet och effektivitet. Skrittade lite när han kändes bra i galoppen och sen började jobba med traven. Grund arbete idag. Känna effekten av hjälperna. Kräva reaktion och vara uppmärksam på att han lyssnar och fokuserar. Han blev fin men måste hållas efter. Jag måste bli kvickare och mindre i min hjälpgivning för att optimera träningseffekten på lång sikt.
Skrittade av 10 min och sen gick upp.

Tog av grejerna och ryktade av honom lite snabbt. Sen släppte vi ut alla och jag gick upp och duschade och åkte iväg till skolan. Nu har det hunnit bli fika så jag ska iväg och köpa second breakfast ;)

Over and out...

Tuff morgon :p

0 Läs mer >>

bild0535 (MMS)

Celina skrittar av på åkern :)

Celina skrittar av på...