Tuff morgon :p

Just nu sitter jag i skolan, har idag börjat en ny kurs, inköpsprossecen. Vi håller på att presentera oss själva just nu så då passar jag på att uppdatera lite.

Gick upp 20 i sex och släppte ut hundarna, klädde på mig m.m och gick ner till stallet. Morgonfodrade, fyllde på vatten och kastade i mig en yoghurt med müsli, på med ridskorna och shortshapsen, tog med strykkapporna och började med Nero. Borstade benen och satte på skydden i boxen. Av med täcket och ut med honom på gången. Borstade resten och sadlade och tränsade och ner till ridhuset.

Började med att skritta fram 12 min. Jobbade lite i skritt. Började i trav på fyrkanten. Bara jogging första varven. Sen lite mer krav och högre anspänning efterhand. Tog en skrittpaus när han kändes bra i traven, tog även av mig jackan. Sen galoppen. Samma tanke som i traven, först bara en jämn galopp rakt fram med bra takt. Sen mer krav på lösgjordhet och effektivitet. Skrittade lite när han kändes bra i galoppen och sen började jobba med traven. Grund arbete idag. Känna effekten av hjälperna. Kräva reaktion och vara uppmärksam på att han lyssnar och fokuserar. Han blev fin men måste hållas efter. Jag måste bli kvickare och mindre i min hjälpgivning för att optimera träningseffekten på lång sikt.
Skrittade av 10 min och sen gick upp.

Tog av grejerna och ryktade av honom lite snabbt. Sen släppte vi ut alla och jag gick upp och duschade och åkte iväg till skolan. Nu har det hunnit bli fika så jag ska iväg och köpa second breakfast ;)

Over and out...

Kommentera här: