Träning

Igår och idag har det varit träning för Janne igen utanför Nässjö. Jag red Milliano båda dagarna. Igår jobbade vi med samlingen och lösgjordheten först. Att han ska vara mjuk och vinkla bak för att öka bärigheten. Både i trav och galopp. 
Fortsatte med öppnorna och slutorna som blev riktigt fina. Han har mycket bättre böjning nu. Tog några saxar som är svårare men blir bättre för varje träning. Tog lite piaff, först från skritt och sen från trav. Där är det svåra att få honom att gå fram lika till båda tyglarna och ta i lika med båda bak. Efter lite småjusteringar så blev det riktigt fint från trav-piaff-trav. Kul när hästen har lätt för en så svår sak! Jobbade sen galoppen, några slutor och sen seriebyten. Treorna blev fina, raka och luftiga. Men i tvåorna tappade vi rytmen. Det blev inte misslyckat men ingen finhet och någon miss varje gång. Jag försökte hitta samspelet igen och tillslut blev det bra. La ner och gick sen med honom.

Idag var han pigg redan från början. Fick jobba lite med att få tillbaka honom och hitta samlingen igen. Fortsatte med piruettgaloppen och galoppfattningar där han ska fatta direkt ur halt i bärighet istället för att börja röra sig framåt och tappa bärigheten innan fattningen. När det fungerade fick galoppen en helt annan dimension! Blev rund och i uppförsbacke. Tog några sluter och fortsatte sen i trav. Vilken trav dessutom. Riktig härlig!! Några öppnor och sen slutor som flöt fint. Avslutade med att lägga ner och gick sen med honom. 

Är riktigt nöjd med båda dagarnas träning. Mille känns riktigt fin och det har blivit mycket stadigare nu. :-)








Kommentera här: